Header Ads

Proprietarul RCS&RDS este unul din cei mai bogati din Romania

Patronul RCS&RDS a urcat într-un singur an pe locul 4 de pe poziţia a şaptea în Top 300 Capital Cei mai bogaţi români. În ediţia din acest an, Zoltan Teszari are o avere estimată la 690-700 milioane euro.


Proprietar al RCS&RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi de internet din România, Zoltan Teszari evită apariţiile în public, fiind supranumit “miliardarul invizibil”.  Acesta a făcut din RCS & RDS unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania şi Italia, Slovacia şi Croaţia. Din aceste ultime două ţări, compania s-a retras anul acesta deoarece operaţiunile grupului erau mici. Germanii de la Deutsche Telekom au cumpărat, prin intermediul Slovak Telekom, operaţiunile RCS&RDS Slovacia. Digi Slovacia avea circa 270.000 de abonaţi la serviciile de cablu TV şi internet. În ceea ce priveşte Digi TV Croaţia, acesta a fost achiziţionat de către operatorul local Vipnet, deţinut de Telekom Austria. Sumele tranzacţiilor nu au fost făcute publice. Nici în Ungaria compania nu merge prea bine după ce în ultimii doi ani de zile a pierdut aproape 10% din cota de­ţi­nută pe piaţa de servicii de televiziune fără fir (prin satelit şi prin transmisiune digitală terestră). Creşterile de pe piaţa de cablu TV i-au permis însă operatorului să rămână la o cotă totală de 23% din piaţa TV, potrivit datelor publicate de Autoritatea naţională pentru media şi infocomunicaţii din Budapesta. În România, îi merge bine

În ţara noastră, RCS&RDS a înregistrat, anul trecut, primul profit după mai mulţi ani de pierderi. În anul 2008, RCS&RDS avea o cifră de afaceri netă de 386,7 milioane euro şi o pierdere de 22,9 de milioane de euro. 6.654 de persoane lucrau pentru operator în 2008. În 2011, cifra de afaceri a operatorului era de 478,7 milioane euro, iar pierderile erau de 2,9 milioane euro. Numărul angajaţilor în 2011 crescuse la 6.910 persoane. Potrivit ultimelor date depuse la Ministerul de Finanţe, RCS&RDS a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 459 de milioane de euro, venituri totale de 633 milioane de euro şi cu un profit de 19,7 milioane de euro. Numărul angajaţilor a ajuns la 8.845 persoane. TOP 300 CAPITAL. Află care sunt cei mai bogați români Capital Top 300 cei mai bogaţi români este disponibil la chioşchiurile de ziare începand de luni, 18 noiembrie.

Afaceri cu energie

RCS&RDS a decis în 18 martie anul acesta modificarea obiectului secundar de activitate al societăţii prin introducerea urmatoarelor activităţi: producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice. RCS&RDS a cumpărat anul acesta Novitas Electro care avea în dezvoltare un proiect de 4 MW, în valoare de 6,2 de milioane de euro, în Bihor. Pe lângă Novitas Electro, operatorul telecom mai are în portofoliu firma Energiafoto care deţine trei proiecte în comuna Stăncuţa din judeţul Brăila,  Energyall Distribution şi Firatelectric tot în Brăila şi Delalina în comuna Gepiu, Bihor. RCS&RDS are, astfel, un portofoliu de şapte parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW.

Ce se ştie despre Teszari

Omul de afaceri bihorean duce o viaţă discretă şi deşi are o avere impresionantă nu are zeci de case sau maşini. Teszari preferă să locuiască în anexa unui hotel de două stele aflat în vecinătatea unei păduri de lângă Oradea şi are două maşini, un Porsche Cayenne şi un Ferrari 430. Despre patronul RCS&RDS se mai ştie că a practicat judo şi a reprezentat România, în 1990,  la Campionatul European de judo, pentru juniori, din Turcia. Acesta a obţinut medalia de argint, fiind învins în finală de elveţianul Eric Born. Teszari a renunţat la sportul de performanţă şi a decis să intre în afaceri împreună cu prietenul său, Ludescher Csaba. Cei doi au început prin a vinde îngheţată la tonetă, iar ulterior au înfiinţat firma Rubin&King, prin care a importat şi distribuit cornete şi prafuri de îngheţată.  Despre soţia lui se ştie că a fost diagnosticată cu o afecţiune osoasă rară. Teszari a achiziţionat o clinică în Oradea şi a echipat-o cu cele mai moderne aparate marca General Electric. Centrul de Sanatate şi Imagistică Medicală “Maria” oferă servicii medicale gratuite încă din luna septembrie a anului 2007. Investigaţiile medicale de înaltă performanţă, care sunt necesare multor persoane, dar datorită costurilor ridicate ale acestora nu sunt utilizate de aceste persoane, acum sunt uşor accesibile oricui apelează la serviciile Centrului de Sanatate şi Imagistică Medicală “Maria”, se arată în descriere de pe site-ul centrului. Teszari este căsătorit şi are un copil. Capital Top 300 cei mai bogaţi români este disponibil la chioşchiurile de ziare începand de luni, 18 noiembrie. 

Sursa: Capital

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.