Header Ads

Proprietarul RCS&RDS este unul din cei mai bogati din Romania

Patronul RCS&RDS a urcat într-un singur an pe locul 4 de pe poziţia a şaptea în Top 300 Capital Cei mai bogaţi români. În ediţia din acest an, Zoltan Teszari are o avere estimată la 690-700 milioane euro.


Proprietar al RCS&RDS, lider pe piaÅ£a serviciilor de televiziune ÅŸi de internet din România, Zoltan Teszari evită apariÅ£iile în public, fiind supranumit “miliardarul invizibil”.  Acesta a făcut din RCS & RDS unul din cei mai importanÅ£i operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaÅ£ii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania ÅŸi Italia, Slovacia ÅŸi CroaÅ£ia. Din aceste ultime două ţări, compania s-a retras anul acesta deoarece operaÅ£iunile grupului erau mici. Germanii de la Deutsche Telekom au cumpărat, prin intermediul Slovak Telekom, operaÅ£iunile RCS&RDS Slovacia. Digi Slovacia avea circa 270.000 de abonaÅ£i la serviciile de cablu TV ÅŸi internet. ÃŽn ceea ce priveÅŸte Digi TV CroaÅ£ia, acesta a fost achiziÅ£ionat de către operatorul local Vipnet, deÅ£inut de Telekom Austria. Sumele tranzacÅ£iilor nu au fost făcute publice. Nici în Ungaria compania nu merge prea bine după ce în ultimii doi ani de zile a pierdut aproape 10% din cota de­Å£i­nută pe piaÅ£a de servicii de televiziune fără fir (prin satelit ÅŸi prin transmisiune digitală terestră). CreÅŸterile de pe piaÅ£a de cablu TV i-au permis însă operatorului să rămână la o cotă totală de 23% din piaÅ£a TV, potrivit datelor publicate de Autoritatea naÅ£ională pentru media ÅŸi infocomunicaÅ£ii din Budapesta. ÃŽn România, îi merge bine

În ţara noastră, RCS&RDS a înregistrat, anul trecut, primul profit după mai mulţi ani de pierderi. În anul 2008, RCS&RDS avea o cifră de afaceri netă de 386,7 milioane euro şi o pierdere de 22,9 de milioane de euro. 6.654 de persoane lucrau pentru operator în 2008. În 2011, cifra de afaceri a operatorului era de 478,7 milioane euro, iar pierderile erau de 2,9 milioane euro. Numărul angajaţilor în 2011 crescuse la 6.910 persoane. Potrivit ultimelor date depuse la Ministerul de Finanţe, RCS&RDS a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 459 de milioane de euro, venituri totale de 633 milioane de euro şi cu un profit de 19,7 milioane de euro. Numărul angajaţilor a ajuns la 8.845 persoane. TOP 300 CAPITAL. Află care sunt cei mai bogați români Capital Top 300 cei mai bogaţi români este disponibil la chioşchiurile de ziare începand de luni, 18 noiembrie.

Afaceri cu energie

RCS&RDS a decis în 18 martie anul acesta modificarea obiectului secundar de activitate al societăţii prin introducerea urmatoarelor activităţi: producÅ£ia, transportul, distribuÅ£ia ÅŸi comercializarea energiei electrice. RCS&RDS a cumpărat anul acesta Novitas Electro care avea în dezvoltare un proiect de 4 MW, în valoare de 6,2 de milioane de euro, în Bihor. Pe lângă Novitas Electro, operatorul telecom mai are în portofoliu firma Energiafoto care deÅ£ine trei proiecte în comuna StăncuÅ£a din judeÅ£ul Brăila,  Energyall Distribution ÅŸi Firatelectric tot în Brăila ÅŸi Delalina în comuna Gepiu, Bihor. RCS&RDS are, astfel, un portofoliu de ÅŸapte parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW.

Ce se ÅŸtie despre Teszari

Omul de afaceri bihorean duce o viaţă discretă ÅŸi deÅŸi are o avere impresionantă nu are zeci de case sau maÅŸini. Teszari preferă să locuiască în anexa unui hotel de două stele aflat în vecinătatea unei păduri de lângă Oradea ÅŸi are două maÅŸini, un Porsche Cayenne ÅŸi un Ferrari 430. Despre patronul RCS&RDS se mai ÅŸtie că a practicat judo ÅŸi a reprezentat România, în 1990,  la Campionatul European de judo, pentru juniori, din Turcia. Acesta a obÅ£inut medalia de argint, fiind învins în finală de elveÅ£ianul Eric Born. Teszari a renunÅ£at la sportul de performanţă ÅŸi a decis să intre în afaceri împreună cu prietenul său, Ludescher Csaba. Cei doi au început prin a vinde îngheÅ£ată la tonetă, iar ulterior au înfiinÅ£at firma Rubin&King, prin care a importat ÅŸi distribuit cornete ÅŸi prafuri de îngheÅ£ată.  Despre soÅ£ia lui se ÅŸtie că a fost diagnosticată cu o afecÅ£iune osoasă rară. Teszari a achiziÅ£ionat o clinică în Oradea ÅŸi a echipat-o cu cele mai moderne aparate marca General Electric. Centrul de Sanatate ÅŸi Imagistică Medicală “Maria” oferă servicii medicale gratuite încă din luna septembrie a anului 2007. InvestigaÅ£iile medicale de înaltă performanţă, care sunt necesare multor persoane, dar datorită costurilor ridicate ale acestora nu sunt utilizate de aceste persoane, acum sunt uÅŸor accesibile oricui apelează la serviciile Centrului de Sanatate ÅŸi Imagistică Medicală “Maria”, se arată în descriere de pe site-ul centrului. Teszari este căsătorit ÅŸi are un copil. Capital Top 300 cei mai bogaÅ£i români este disponibil la chioÅŸchiurile de ziare începand de luni, 18 noiembrie. 

Sursa: Capital

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.