Header Ads

Simona Halep: Explicații și detalii despre suspendarea sa

Simona Halep, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, a fost suspendată din tenisul mondial în octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă de către Agenția Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).




Într-un interviu acordat platformei Tennis Majors, Simona Halep a explicat că a fost victima unei contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare și că mai mulți experți, mandatați de jucătoarea de 31 de ani, au stabilit că aceste urme au fost rezultatul acestei contaminări.

Cu toate acestea, conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP), Simona Halep a fost suspendată provizoriu și riscă până la patru ani de suspendare. Ea este prima jucătoare de top depistată pozitiv la un control antidoping de la suspendarea răsunătoare a Mariei Sharapova în 2016.

Simona Halep, câștigătoare a două titluri de Grand Slam la Roland Garros și Wimbledon, a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

În ciuda suspendării provizorii, Simona Halep a declarat că se simte la fel de puternică ca înainte și că vrea să continue să joace tenis. Cu toate acestea, pe perioada suspendării, ea nu poate participa la niciun turneu.

Simona Halep a cerut să fie audiată de o instanță independentă, dar mai multe audieri au fost amânate sau anulate de către ITF. Ea a subliniat că nu dorește să primească un tratament special, ci vrea doar să fie judecată cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, Federația Internațională de Tenis (ITF) a respins probele oferite de româncă. Simona Halep a cerut astfel să fie audiată de o instanță independentă. Ea a subliniat că nu a dorit să vorbească despre acest subiect pentru că este unul delicat și emoționant, însă simte nevoia să le vorbească suporterilor și fanilor săi.

Concluzionând, suspendarea Simonei Halep din tenisul mondial a fost o surpriză pentru fanii săi, dar și pentru întreaga comunitate a tenisului. În ciuda acestui fapt, ea rămâne unul dintre cei mai buni jucători de tenis din lume și speră să se întoarcă cât mai curând posibil pe terenurile de tenis.

Sursa: DigiSport

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.