Header Ads

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în 8 judeţe si galben in 19 judete

15 decembrie 2018 - Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol în 8 judeţe si de cod galben in 19 judete.

Meteorologii ne avertizeaza  ca urmeaza 48 de ore cu vreme severă şi schimbări dramatice de temperatură. Au fost mobilizati 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi care sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă. Vedeti si situatia in capitala mai jos.


19 judeţe din centrul şi vestul ţării se află până duminică sub avertizare de cod galben de ninsoare şi viscol puternic. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol valabilă în opt judeţe, începând de sâmbătă, ora 6:00, până duminică, ora 12:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.

Vineri seară, zăpada a pus stăpânire şi pe Capitală, însă meteorologii anunţă că în zona de sud ninsoarea se va transforma în lapoviţă şi poate să apară poleiul.

Şoselele din Capitală au fost acoperite de un strat de zăpadă. Utilajele de deszăpezire au ieşit la treabă, însă nu peste tot, spun şoferii. De sâmbătă însă, precipitaţiile vor fi mixte în special în sudul ţării.

Autorităţile din judeţele vizate de codul galben şi portocaliu susţin că sunt pregătite de ce e mai rău. De asemenea, circulaţia pe unele drumuri ar putea fi restricţionată, sau chiar închisă pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. Şoferii sunt avertizaţi să plece la drum cu maşina echipată de iarnă.

Din păcate, vremea rea a făcut deja victime. Primarul şi un fost viceprimar al comunei Vintileasca din Vrancea au murit nevinovaţi, într-un grav accident produs pe o şosea din Brăila. Pe o ceaţă deasă, maşina lor a fost lovită de un şofer intrat pe contrasens şi a luat foc. Şoferul care a provocat tragedia este cercetat pentru ucidere din culpă. El este în stare gravă.

11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.

Sursa: pro tv
Niciun comentariu

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.