Header Ads

Editorial: Popescu, si inchis si cu banii luati. Clarificari necesare

A admis că banii reprezintă un prejudiciu, dar nu a spus şi că modul în care a obţinut această sumă reprezintă o încălcare a legii.


1. După condamnarea lui Gică Popescu, unii comentatori s-au arătat contrariaÅ£i că a fost condamnat la închisoare cu executare, argumentând că fostul mare fotbalist ÅŸi-a recunoscut faptele. Gică Popescu nu ÅŸi-a recunoscut faptele legale, aÅŸa cum prevede Codul de Procedură Penală. Adică nu a mers în faÅ£a judecatorilor să spună: ”Da! ÃŽmi recunosc fapteleÅŸi vreau să fiu judecat în baza procedurii de recunoaÅŸtere”

2. Gică Popescu a plătit 1 milion de dolari drept sumă trecută de anchetatori la capitolul prejudicii. Că, prin plata banilor, a recunoscut indirect teza DNA este cu totul altceva. Nu înseamnă că a recunoscut comiterea faptelor aÅŸa cum cere legea. A dat-o „pe surse”, cum ar veni. A admis că banii reprezintă un prejudiciu, dar nu a acceptat ÅŸi că modul în care a obÅ£inut această sumă reprezintă o încălcare a legii.   Dacă uza de recunoaÅŸterea vinovăţiei, era extras din lotul celor opt ÅŸi judecat în procedură accelerată.

3. Putem conchide că a avut avocaÅ£i extrem de slabi. Dacă tot a plătit banii ÅŸi a recunoscut acuzaÅ£ia DNA indirect, trebuiă să meargă până la capăt ÅŸi să uzeze de prevederile legii. Că delaraÅ£ia lui ar fi avut un efect indirect asupra celorlalÅ£i ÅŸapte, tot ce-i posibil. ÃŽn mod cert lui i se reduceau limitele de pedeapsă. Nu e clar dacă primea o pedeapsă cu suspendare, dar putea beneficia de un proces mai rapid cel puÅ£in. „Spune adevărul ÅŸi adevărul te va face liber”? Poate că Gică Popescu n-a vrut să spună adevărul până la capăt dintr-un soi de solidaritate „de lot”.

Editorial de Biro Attila (Gandul)

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.