Header Ads

George RR Martin vorbește despre Night King din ”Urzeala tronurilor”

Scriitorul american George R.R. Martin, autorul cărților pe care se bazează filmul serial ”Urzeala tronurilor”, a dezvăluit ce reprezintă, de fapt, Night King și White Walkers.


În vâstă de 70 de ani Martin lucrează, la ora actuală, la romanul The Winds of Winter, însă cartea sa, Fire and Blood, o istorie a Casei Targaryen, va fi lansată luna viitoare, ocazie cu care scriitorul a acordat câteva interviuri.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pentru New York Times, Martin a confirmat faptul că volumele sale ”Urzeala tronurilor” reprezintă o metaforă pentru a înțelege schimbările climatice la care asistăm chiar acum.

”Oamenii din Westeros au propriile lor lupte pentru putere, statut și bogăție. Acestea sunt atât de intense încât ei ignoră teribila amenințare ”winter is coming” (vine iarna), care este pasibilă să-i distrugă pe toți și să distrugă întreaga lor lume.

Și există o paralelă fabuloasă aici, cred eu, cu ceea ce se întâmplă cu planeta noastră, în timp ce doi suntem implicați în propriile noastre bătălii. Ne luptăm pentru diverse chestiuni, chestiuni importante, să nu uităm - politică externă, politică internă, drepturi civile, responsabilitate socială, justiție socială”.

Scriitorul a adăugat: ”Toate aceste lucruri sunt importante. Dar, în timp ce consumăm atâta energie în aceste bătălii, există această amenințare a schimbării climei, care, după părerea mea, este demonstrată în proporție de 99,9% de comunitatea științifică. Și chiar are un potențial uriaș pentru a ne distruge lumea. Iar noi o ignorăm, în timp ce ne facem griji pentru următoarele alegeri și alte lucruri despre pentru oamenii se îngrijorează, precum locurile de muncă.

Slujbele sunt foarte importante, desigur. Toate aceste lucruri sunt foarte importante. Dar niciunul nu mai contează dacă suntem, gen, morți, iar orașele noastre sunt scufundate în ocean”.

George RR Martin a concluzionat: ”Așadar, schimbatul climei ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru orice politician capabil să privească dincolo de următoarele alegeri”.Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.