Header Ads

5 povești cu morală pentru copii

Copiii se bucură citind despre diferite personaje și întâmplări din povesti. Dar cât de des învață ceva din aceste povestiri?
Ce-ar fi dacă copilul dumneavoastră ar putea fi învățat bunele maniere sau obiceiuri prin aceste povestiri, care pot fi aplicate în viața lor de zi cu zi? De fapt, modul în care un copil se comportă, discută și răspunde unei situații, poate fi influențat în mod direct de povestiri simple, morale. Iată câteva din cele mai populare și mai ușor de înțeles povești morale.

1. Gâsca de Aur - Această poveste este despre un fermier care avea o gâscă care făcea câte un ou de aur în fiecare zi. Pe măsură ce povestea continuă, subiectul se concentrează asupra temelor de lăcomie și asupra modului în care lăcomia poate distruge viața cuiva.

2. Greierele si Furnica - Această poveste se bazează pe conceptul de a lucra din greu în prezent pentru un viitor prosper și are ca personaje, o furnică muncitoare și un greiere leneș. Prin această poveste, copiii vor înțelege nevoia, importanța și beneficiile muncii.

3. Crocodilul cel lacom - Bazat pe tema lăcomiei, această poveste descrie o întâlnire care implică un băiat, un crocodil și un iepure. Această poveste îi învață pe copii despre esența proverbului - "Nu da vrabia din mână pentru cioara de pe gard"

4. Băiatul care a luptat cu lupul - Această poveste dovedește că nimeni nu va crede un mincinos, chiar și atunci când spune adevărul. Principalul subiect este centrat pe modul în care obiceiul de a minți afectează un băiat păstor.

5. Rățușca cea urâtă - Această poveste se referă la conceptul de aparență și accentuează faptul că frumusețea nu înseamnă superoritate. Ea descrie evenimentele prin care trece o rață urâtă și provocările cu care se confruntă datorită aspectului ei.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.