Header Ads

Victor Ponta: Romania nu este de acord cu cotele obligatorii

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu este de acord cu cotele obligatorii impuse de Uniunea Europeana in privinta primirii de refugiati si ca Romania va primii in jur de 1785 de refugiati pentru ca de atatea locuri dispune.
Astazi UE a decis ca tara noastra sa primeasca in decurs de 2 ani aproximativ 6300 de persoane.


Premierul Victor Ponta a mai criticat si atitudinile de xenofobie, de șovinism exprimate în ultima vreme în privința refugiaților.


Alte declaratii ale lui Victor Ponta
 „Vor exista discuÅ£ii în CSAT, dar noi optăm pentru menÅ£inerea acestei poziÅ£ii. Nu suntem în favoarea unor cote obligatorii stabilite la nivel european, ci a unor cote voluntare, care să fie bazate pe capacitatea de a primi ÅŸi integra migranÅ£i”, a spus consilierul prezidenÈ›ial Leonard Orban.

„Orice fel de propunere a Comisiei este supusă în primul rând procedurilor de analiză internă È™i urmează să fie supusă negocierii între statele membre”, a spus È™i ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

„Nu-mi place È™i mă desolidarizez de noul val care se stârneÈ™te în România, de xenofobie, de È™ovinism, de nu vrem pe nimeni din afară, să luptăm, să nu primim niciun străin. Eu cred că suntem o societate evoluată È™i civilizată È™i accesele astea de barbarie pe care le văd È™i la oameni politici, È™i pe Facebook, È™i în alte zone, la organizaÈ›ii de studenÈ›i, cred că nu fac cinste României È™i nu ne arată ca pe o societate europeană”, a spus Victor Ponta.

„PoziÈ›ia României este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectare a obligaÈ›iilor pe care le avem, de a face ceea ce putem să facem. Capacitatea noastră este de 1786 de locuri, în condiÈ›iile în care avem vreo 200 ocupate. Nu putem să ne angajăm la mai mult decât putem face. Mai bine să spui adevărul È™i să spui foarte clar ce poate să facă România, È™i nu cote obligatorii, ci cote în funcÈ›ie de posibilitățile fiecărei țări. Asta e poziÈ›ia României”, a precizat Victor Ponta, la începutul È™edinÈ›ei de Guvern.

„AÈ™ vrea să ne comportăm ca oameni față de alÈ›i oameni. Am văzut poziÈ›ii în ultimele zile care pe mine mă ruÈ™inează, că în România încă oamenii pot să gândească aÈ™a”, a adăugat premierul.

Afirmațiile sale vin în condițiile în care mai mulți politicieni, inclusiv din PSD, s-au exprimat împotriva primirii de refugiați în România.

Sursa Digi 24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.