Header Ads

Victor Ponta: Romania nu este de acord cu cotele obligatorii

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu este de acord cu cotele obligatorii impuse de Uniunea Europeana in privinta primirii de refugiati si ca Romania va primii in jur de 1785 de refugiati pentru ca de atatea locuri dispune.
Astazi UE a decis ca tara noastra sa primeasca in decurs de 2 ani aproximativ 6300 de persoane.


Premierul Victor Ponta a mai criticat si atitudinile de xenofobie, de șovinism exprimate în ultima vreme în privința refugiaților.


Alte declaratii ale lui Victor Ponta
 „Vor exista discuţii în CSAT, dar noi optăm pentru menţinerea acestei poziţii. Nu suntem în favoarea unor cote obligatorii stabilite la nivel european, ci a unor cote voluntare, care să fie bazate pe capacitatea de a primi şi integra migranţi”, a spus consilierul prezidențial Leonard Orban.

„Orice fel de propunere a Comisiei este supusă în primul rând procedurilor de analiză internă și urmează să fie supusă negocierii între statele membre”, a spus și ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

„Nu-mi place și mă desolidarizez de noul val care se stârnește în România, de xenofobie, de șovinism, de nu vrem pe nimeni din afară, să luptăm, să nu primim niciun străin. Eu cred că suntem o societate evoluată și civilizată și accesele astea de barbarie pe care le văd și la oameni politici, și pe Facebook, și în alte zone, la organizații de studenți, cred că nu fac cinste României și nu ne arată ca pe o societate europeană”, a spus Victor Ponta.

„Poziția României este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectare a obligațiilor pe care le avem, de a face ceea ce putem să facem. Capacitatea noastră este de 1786 de locuri, în condițiile în care avem vreo 200 ocupate. Nu putem să ne angajăm la mai mult decât putem face. Mai bine să spui adevărul și să spui foarte clar ce poate să facă România, și nu cote obligatorii, ci cote în funcție de posibilitățile fiecărei țări. Asta e poziția României”, a precizat Victor Ponta, la începutul ședinței de Guvern.

„Aș vrea să ne comportăm ca oameni față de alți oameni. Am văzut poziții în ultimele zile care pe mine mă rușinează, că în România încă oamenii pot să gândească așa”, a adăugat premierul.

Afirmațiile sale vin în condițiile în care mai mulți politicieni, inclusiv din PSD, s-au exprimat împotriva primirii de refugiați în România.

Sursa Digi 24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.