Header Ads

Câți români fac cumparaturi de pe smartphone și tabletă

La sfârșitul anului 2013, peste 8% din plățile online au fost realizate de pe dispozitive mobile, ceea ce înseamnă că aproape una din zece plăți online a fost efectuată de pe smartphone sau tabletă, potrivit estimărilor Netopia mobilPay, lider local în domeniul microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. Reprezentanții companiei apreciază că numărul plăților online de pe dispozitive mobile se va dubla în 2014, la un total de peste 1 milion de tranzacții, pe măsură ce tot mai mulți comercianți online vor investi în dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii.



În 2013, volumul pieței locale de plăți online cu cardul s-a ridicat la circa 7 milioane de tranzacții, dintre care peste 400.000 de tranzacții au fost realizate de pe dispozitive mobile, nivel calculat la o rată medie anuală de 6%. În ceea ce privește ponderea tranzacțiilor online realizate de pe dispozitive mobile, aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, în timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor.

„În prezent, numărul tranzacțiilor online de pe smartphone sau tabletă se află într-o creștere puternică, semn că utilizatorii nu numai că s-au obișnuit cu efectuarea de plăți online, dar și că tot mai mulți dintre aceștia preferă să facă acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem că rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul întregii piețe”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Astfel, în condițiile în care, pentru acest an, piața de profil este estimată să depășească nivelul de 8,5 milioane de tranzacții, peste 1 milion de plăți online vor fi realizate de pe dispozitive mobile, potrivit aprecierilor companiei.

„Utilizarea internetului de pe dispozitive mobile este în continuă creștere în România, iar comercianții online au realizat că nu mai pot neglija acest canal, și astfel tot mai mulți dintre aceștia se orientează către dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri. Noi am anticipat această tendință, mobilPay fiind prima platformă de plăţi de pe piaţă cu funcționalitatea web responsive, în sensul că se adaptează automat oricăror dispozitive mobile și sisteme de operare”, a adăugat Antonio Eram.

Cei de la Netopia mai spun și că numărul de tranzacții efectuate prin aplicația lor, lansată în parteneriat cu MasterCard România, mobilPay MasterCard Mobile, s-a dublat la fiecare 3 luni, iar în prezent peste 50% dintre utilizatori efectuează cel puțin o tranzacție.

„Dinamica extraordinară a plăților realizate cu ajutorul aplicației mobilPay MasterCard Mobile ne dovedește că există o mulțime de utilizatori de dispozitive mobile care apreciază această modalitate de plată și că, încă o dată, am reușit să anticipăm corect evoluția pieței locale”, a precizat Antonio Eram.

În ceea ce privește tipurile de tranzacții desfășurate prin intermediul aplicației mobile, ponderea cea mai mare o dețin plățile prin scanarea de coduri QR, care în perioada octombrie – decembrie 2013 s-au triplat ca volum comparativ cu trimestrul trei al anului precendent, fiind urmate de plățile de facturi, care au înregistrat o creștere de 2,5 ori în același interval de timp.

Sursa: Yahoo News

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.