Header Ads

Recenzie la cartea Sub aceeași stea de John Green

Citeste recenzia cartii "Sub aceeași stea" scrisa de scriitorul american John Green. Recenzia romanului "Sub aceeași stea" care a fost locul 1 în The New York Times Best Seller list în luna ianuarie 2012, și dupa care s-a realizat un film cu acelasi nume. Recenzia este primita prin pagina de contact si speram sa va ajute.


Titlul : Sub aceeași stea
Ttitlul original : The fault in our stars
Autorul: John Green
Orasul în care a fost publicată: Bucuresti
Editura: Trei
Anul apariției: 2012
Ediția: 2013
Numărul de pagini: 312

Cartea poate fi cumparata din libraria online Libris.ro la pretul de 33 de lei. Libraria are transport gratuit la comenzile de peste 50 de lei, asa ca va recomandam si cartea "Cautand-o pe Alaska" de acelasi John Green.

Cartea poate fi cumparata si de la Elefant.ro, unde deocamdata are o reducere de 45% si poate fi cumparata la pretul de 18 lei.

Prezentarea conținutului cărtii:
       În centrul romanului se află adolescenta Hazel Grace in vârstă de 16 ani, bolnavă de cancer reușind prin intermediul unui medicament numit Phalanxifor sa-și prelungească viața măcar cu cațiva ani. Hazel se închide in sine si se straduieste sa fie puternica in fata parintilor ei insa gandul că medicamentul nu ar mai functiona la un moment dat o face sa se simta o grenada gata sa explodeze.
       Viata lui Hazel se schimba radical atunci cand il intalneste la Grupul de Sprijin pe Augustus Waters , un tanar sarmant si carismatic, supravietuitor al luptei cu cancerul, ce o face sa priveasca altfel viata si sa uite macar pentru putin timp de boala de care sufera.
       Relatia lor devine din ce in ce mai apropiata, sunt in acelasi timp cei mai buni prieteni si indragostiti unul de celalalt. Cartea preferata a lui Hazel il face pe Augustus sa-si foloseasca dorinta de care era privilegiat orice bolnav sau supravietuitor al cancerului si sa calatoreasca impreuna la Amsterdam pentru a-l intalni pe autorul cartii: O durere suprema, carte ce i-a facut sa se regaseasca in ea.
       Povestea ia o intorsatura neasteptata atunci cand rolurile se schimba, Augustus, supravietuitorul, devine prada bolii ce l-a adus alaturi de Hazel.

Pareri critice :
The New York Times: „Sub aceeasi stea e un amestec de melancolie,duiosie,intelepciune si umor.”

Entertainment Weekly: "Povestea de iubire dintre Hazel si Augustus este cu atât mai reala, cu cât este condamnata înca de la început. Curajul si seninatatea de care dau dovada sunt o lectie de viata dintre cele mai impresionante".


Opinia mea:
       In opinia mea, „Sub aceeasi stea” scrisa de John Green reprezinta o opera complexa ,ce te captiveaza inca de la primele pagini. Recunosc ca la inceputul cartii am crezut ca este o carte de dragoste cliseu, in care prin oricate necazuri in special din pricina bolii de care sufera ar trece protagonistii, iubirea va castiga intotdeuna. Insa,atunci cand m-am asteptat mai putin, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata, iar Hazel si Augustus  a caror dragoste parea sa dainuie pentru totdeauna, este pusa la incercare. „Sub aceeasi stea” nu este doar un roman despre dragostea adevarata, ci despre cum moartea si suferinta pot schimba radical destinul un om, cum il pot face sa inteleaga valorile esentiale ale vietii.
       Este genul de carte care te hraneste la inceput cu trairi intense,emotii puternice, bucuria ca in sfarsit Hazel a gasit pe cineva care sa o inteleaga cu adevarat, asemeni unui montagne russe ce e in continua urcare, se opreste in punctul maxim de inaintare, te lasa sa te bucuri de fericirea protagonistilor, iar apoi iti da drumul fulgerator spre finalul cartii ce nu are un sfarsit asa cum te asteptai. Romanul prezinta fara ocolisuri viata pe care o duce un bolnav de cancer, astfel poate fi considerat o palma ce te face sa intelegi valorile esentiale ale vietii, faptul ca oricat de mult ne-am dori nu putem fi vesnici, indestructibili, de neatins si oricand viata poate lua o infatisare noua, nu asa cum ne-am dori noi.
        In concluzie, cartea „Sub aceeasi stea”de John Green isi lasa inevitabil amprenta in mintea cititorului facandu-l sa inteleaga cat de important este sa traiesti, sa fii sanatos, sa te deschizi in fata oamenilor, lasandu-i sa lumineze asemeni unor stele pe cerul vietii tale.

Tipul de  cititor interesat de carte: 
        In oprinia mea, cartea „Sub aceeasi stea” scrisa de John Green este adresata unei game vaste de cititori, in special adolescentilor, autorul reusind sa imbine intr-o operasa, bucurie, emotie, suferinta,dragoste si umor.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.