Header Ads

Filme nominalizate la Oscar 2016

Ca de obicei, in fiecare luna februarie a anului se desfasoara ceremonia de decernare a premiilor Oscar care premiaza actorii si filmele realizate in anul anterior. In 2016, Premiile Oscar se vor acorda pe 28 februarie la Hollywood si se vor bate pentru un premiu, nu mai putin de 57 de filme de lung metraj, scurt metraj si documentare.


La categoria cea mai mai importanta "Cel mai bun film" se vor bate 8 filme de clasa cu actori si regizori de prima mana.

Primul si cel cu cele mai multe sanse este The Revenant al regizorului Alejandro González Iñárritu cu Leonardo DiCaprio si Tom Hardy in rolurile principale. Filmul este nominalizat la 12 categorii Oscar si este castigatorul a 3 premii Globul de Aur la categoriile: "Cel mai bun film drama", Cel mai bun actor in film drama" si "Cel mai bun regizor de film drama".

"The Martian" este al doilea film care intra in competitie pentru cel mai bun film. Regizat de Ridley Scott si avandu-l pe Matt Damon in rol principal, este si el nominalizat la 7 categorii si de asemenea a castigat si el 3 Globuri: Cel mai bun regizor, film si actor la categoria "film de comedie sau musical".

"The Big Short", un film despre criza bancara din 2008, este nominalizat la 5 categorii printre care: cel mai bun film, regie si actor in rol secundar - Christian Bale. Un lucru important de stiut este ca i s-a acordat premiul de cel mai bun film de catre "Sindicatul producătorilor americani" despre care se stie ca are in jur de 50% din membri si in comisia de votare Oscar.

"Mad Max: Fury Road" este un film de actiune cu Tom Hardy si Charlize Theron in rolurile principale. Neasteptat pentru un astfel de film sa fie nominalizat la atatea categorii - 10, dar in afara de George Miller nominalizat la cea mai buna regie, restul nominalizarilor sunt la categorii mai neimportante.

"Bridge of Spies" cu Tom Hanks in rolul principal este si el nominalizat la 6 categorii printre care si "cel mai bun actor in rol secundar".

"Room" are 4 nominalizari iar "Brooklyn" 3 si ambele au actritele din rolul principal nominalizate la categoria "Cea mai buna actrita in rol principal". Room este nominalizat si la cea mai buna regie.

"Spotlight" are 5 nominalizari printre care cel mai bun film, regie, actor actor in rol secundar si actrita in rol secundar.

Filme de calitate si actori excelenti. Sa vedem pe 28 cine va castiga.

Toate nominalizarile aici.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.