Header Ads

Un alt roman castiga procesul cu o banca

Instanţa a decis ca dobânda plătită de un client să fie redusă de la 7%, la 0,2%. Este pentru prima dată în istoria bancară când marja de profit a băncii este eliminată, potrivit unei hotătârii date de judecători.


Magistraţii au decis că formula de calcul a dobânzii era incorectă şi netransparentă.

Contractul inițial, semnat între părți în 2007, prevedea că marja de profit a băncii este zero. Doar că banca folosea un calcul al dobânzii netransparent și nici nu ținea cont de realitățile pieței din acel moment.

Legea s-a modificat în 2010, astfel că banca a fost nevoită să folosească formule transparente de calcul pentru dobânzi. În plus, s-a adăigat un indice de referință în funcție de moneda în care este contractat creditul.

Banca voia să obÈ›ină profit, astfel că a adăugat o clauză nouă – majora marja de profit de la zero, cât era iniÈ›ial, la È™apte procente, însă clientul a refuzat să semneze acele acte adiÈ›ionale È™i s-a adresat instanÈ›ei. Au fost câțiva ani de procese.

În final, clientul a avut câștig de cauză și banca a fost obligată să mențină marja de profit la valoarea inițială, și anume zero.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.