Header Ads

Un alt roman castiga procesul cu o banca

Instanţa a decis ca dobânda plătită de un client să fie redusă de la 7%, la 0,2%. Este pentru prima dată în istoria bancară când marja de profit a băncii este eliminată, potrivit unei hotătârii date de judecători.


Magistraţii au decis că formula de calcul a dobânzii era incorectă şi netransparentă.

Contractul inițial, semnat între părți în 2007, prevedea că marja de profit a băncii este zero. Doar că banca folosea un calcul al dobânzii netransparent și nici nu ținea cont de realitățile pieței din acel moment.

Legea s-a modificat în 2010, astfel că banca a fost nevoită să folosească formule transparente de calcul pentru dobânzi. În plus, s-a adăigat un indice de referință în funcție de moneda în care este contractat creditul.

Banca voia să obțină profit, astfel că a adăugat o clauză nouă – majora marja de profit de la zero, cât era inițial, la șapte procente, însă clientul a refuzat să semneze acele acte adiționale și s-a adresat instanței. Au fost câțiva ani de procese.

În final, clientul a avut câștig de cauză și banca a fost obligată să mențină marja de profit la valoarea inițială, și anume zero.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.