Header Ads

Simona Halep campioană la Shenzhen si la simplu si la dublu

Romanca Simona Halep a castigat astazi la Shenzhen finala la simplu invingand-o pe cehoaica Karolina Siniakova cu 6-1, 2-6, 6-0 si apoi la dublu alaturi de Irina Begu au batut cuplul cuplul ceh Barbora Krejcikova- Katerina Siniakova cap de serie numărul 1, scor 1-6, 6-1, 10-8, într-o oră şi trei minute. Simona devine astfel, dublu campioană la turneul de tenis de la Shenzhen, China.

ACTUALIZARE 15:47. Simona Halep și Irina Begu câștigă setul decisiv cu 10-8 și sunt campioane la Shenzhen!

Halep şi Begu au învins în finală cuplul ceh Barbora Krejcikova- Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, scor 1-6, 6-1, 10-8, într-o oră şi trei minute.

Tot sâmbătă, Simona Halep, liderul WTA, s-a impus în finala de simplu, în faţa Katerinei Siniakova, locul 47 WTA, scor 6-1, 2-6, 6-0.

Pentru prima data după 2009, finalistele de la simplu s-au întâlnit şi la dublu.

Premiul pentru câştigarea trofeului la dublu este de 26.031 de dolari şi 280 de puncte, în timp ce pentru victoria de la simplu Halep va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

ACTUALIZARE 15:35 Româncele au echilibrat situația. Setul 2 le-a revenit lor, cu 6-1. S-a intrat în setul decisiv.

ACTUALIZARE 15:15 Finala de la dublu nu a început prea bine pentru româncele Simona Halep și Irina Begu. Ele au pierdut primul set cu 6-1 în fața perechii cehe Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, dar au început mai bine setul al doilea, adjudecându-și primele trei ghemuri.

ACTUALIZARE 14:53 A început finala la dublu. În primul set, perechea Krejcikova – Siniakova conduce cu 3-0.

ACTUALIZARE 13:57 Simona Halep a spulberat-o pe Siniakova în setul decisiv: 6-0! Scor final: 6-1, 2-6, 6-0. Sportiva noastră câștigă din nou titlul la Shenzhen, repetând performanța din 2015.  Acesta este al 16-lea trofeu din cariera jucătoarei române, obținut în a 28-a finală pe care a jucat-o.

Halep a reuşit două break-uri, unul la scorul de 2-1 şi celălalt la scorul de 4-1 pentru a-şi trece primul set pe tabelă, după 25 de minute, scrie News.ro.

În setul al doilea, Siniakova a avut prima ei minge de break în acest meci la scorul de 2-1. Jucătoarea cehă a fructificat-o, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Siniakova a mai câştigat o dată pe serviciul Simonei Halep, apoi a luat toate ghemurile, impunându-se cu 6-2, după 53 de minute.

Decisivul a început cu un break al Simonei Halep. Liderul WTA a fost apoi de neoprit în a-şi lua revanşa în faţa jucătoarei cehe. Românca a încheiat partida cu 6-0, după o oră şi 13 minute de joc.

În singura lor întâlnire anterioară, Siniakova, 21 de ani şi 1,74 metri înălţime, a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Atunci, a fost prima victorie a sportivei cehe în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA (Halep era pe locul 4 atunci).

Din cauza ploii care a căzut la Shenzhen, finala a fost mutată în sală, nefiind transmisă la TV şi disputându-se fără spectatori.

Halep şi Siniakova vor fi adversare şi în finala de dublu, care va avea loc după cea de simplu, tot în sală. Perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, va întâlni în ultimul act echipa Simona Halep/Irina Begu.

Până în finala de simplu, Halep le-a învins pe rând pe americanca Nicole Gibbs, locul 110 WTA (scor 6-4, 6-1), pe chinezoaica Ying-Ying Duan, locul 91 WTA (3-6, 6-1, 6-2), pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA (6-2, 6-2) şi pe Irina Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4 (6-1, 6-4). Siniakova o învinsese în semifinale pe rusoaica Maria Şarapova, în trei seturi.ACTUALIZARE 13:36 Siniakova câștigă setul al doilea. Partida va intra în setul decisiv.

ACTUALIZARE 13:20 Simona Halep a câștigat categoric primul set: 6-1, dar în setul al doilea Siniakova pare să echilibreze situația, conduce cu 5-2.

ACTUALIZARE 12:50 Meciul Halep-Siniakova a început cu dreptul pentru Halep, care și-a câștigat primele două servicii.

ACTUALIZARE ora 11:30: Din cauza vremii rele și a prognozei meteo nefavorabile, organizatorii turneului de la Shenzhen au luat decizia de a muta în sală finalele de la simplu și de la dublu, dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, respectiv dintre perechile Simona Halep / Irina Begu și Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova.

Sala de la Shenzhen nu are condiții care să permită filmarea meciului, astfel că, din păcate, finalele nu vor putea fi urmărite la televizor. Mai mult, sala este la o distanță destul de mare de terenul unde s-a jucat până acum și nu are nici tribune, astfel că cele două finale nu vor avea nici spectatori, informează digisport.ro.

ACTUALIZARE ora 11:20: Ploaia continuă și finala turneului de la Shenzhen a fost amânată din nou. Organizatorii au anunțat ora 12:00 drept ora de începere a meciului dintre Simona Halep și Katerina Siniakova.

ACTUALIZARE 9:50 Încă o amânare! Ploaia a reînceput la Shenzhen și organizatorii au mutat la ora 10:45 meciul dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, din finala turneului, informează Digi Sport.

ACTUALIZARE ora 08:00: Finala de simplu de la Shenzhen, dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, a fost amânată pentru ora 09:30, din cauza condiţiilor meteo. Ploaia nu a permis disputarea meciului de la ora stabilită inițial. După finala de la simplu va urma și finala de dublu, pe care perechea Simona Halep - Irina Begu va juca împotriva cehoaicelor Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova.

Sursă: Digi24


Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.