Header Ads

Academia Americană de Film preferă dramele

Este usor de inteles ca Academia Americana de Film, cea care decerneaza premiile Oscar, prefera filmele drama in detrimentul comediilor sau al oricarui alt gen de film. Sunt aproape 40 de ani de cand o comedie a luat Oscarul si 12 ani de cand un film de fantezie a fost onorată de Academie.


Ar fi foarte uşor să presupunem că cei 5.000 de membri ai Academiei nu prea au... simţul umorului! În istoria de peste 80 de ani a Premiilor Oscar, doar şase comedii au câştigat premiul pentru Cel mai bun film. Prima a fost „It Happened One Night”, în anul 1935. Patru ani mai târziu, „You Can't Take It With You” câştiga acelaşi premiu. Au urmat „Going My Way”, în anul 1945, „Tom Jones” în anul 1964 şi „The Sting”, în anul 1974. Ultima comedie încoronată ca Cel mai bun film este „Annie Hall”, de Woody Allen, premiată în 1978, acum aproape patru decenii!

De altfel, Academia Americană preferă drama dincolo de orice altceva. Niciun film science fiction nu a câştigat cel mai râvnit Oscar. Şi, o singură producţie fantasy, Lord of the Rings 3: The Return of the King, a fost onorată de Academie in 2004.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.