Header Ads

Firme din Craiova si Sibiu perchezitionate

Perchezitii efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii D.I.I.COT - S.T. Craiova la firme din Craiova si Sibiu într-un dosar cu un prejudiciu de nouă milioane de lei.

Șase percheziții au avut loc, luni dimineață, la mai multe sedii sociale ale unor firme și locuințe ale unor persoane bănuite că au creat un prejudiciu de circa 9.200.000 de lei prin activități economice ilicite.

Au fost efectuate simultan șase percheziții la reședințele și sediile sociale ale firmelor deținute de membrii grupului infracțional organizat și au fost puse în executare paisprezece mandate de aducere.

”La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii D.I.I.COT - S.T. Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Dolj, B.C.C.O. Suceava și B.C.C.O. Alba – S.C.C.O. Sibiu au efectuat o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 14 membri, specializat în infracțiuni economice”, informează Poliția Română.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2011-2012, ar fi creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu circa 9.200.000 de lei.

Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că ar fi acționat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparenţe de legalitate.

În activitatea infracțională, membrii grupării s-ar fi folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte societățile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova, informează DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.. De asemenea, s-a colaborat cu Direcția Generală Antifraudă.

sursa: Libertatea.ro

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.