Header Ads

Cine este Iulian Stanciu - CEO la EMAG

Iulian Stanciu este cunoscut drept managerul general la EMAG unde el detine 25,8% din eMAG, iar grupul Naspers 74,2%. Iulian Stanciu este cunoscut si ca ca omul care a adus in 2011 evenimentul cu reduceri, numit Black Friday. El conduce EMAG, cel mai mare magazin online din Romania si vrea sa faca din el un fel de Amazon, axat pe centru-Est al Europei. Iulian Stanciu a inceput afacerile la sfarsitul anilor 90 si se lauda ca nu a facut niciodata afaceri cu statul.






Dincolo de toate astea, rămâne un om pasionat de tehnologie, de comerţ şi care apreciază viteza la care curge viaţa în afaceri. De numele lui Iulian Stanciu nu sunt legate doar afaceri din domeniul IT, el investind în cea mai mare berărie din sud-estul Europei.

Cine este Iulian Stanciu.
ÃŽnceputul în afaceri „Am început la sfârÅŸitul anilor '90 în domeniul calculatoarelor, dar primele mele tentative de a vinde ceva, de a face comerÅ£ sau de a produce ceva au fost undeva pe la 13 ani. ÃŽn '89-'90, erau calculatoarele Spectru, apoi erau HC90 ÅŸi nu prea se găseau jocuri. Åži eu făceam niÅŸte joculeÅ£e de-astea simple. Atunci, memoria calculatorului era de 64 kilobiÅ£i, apoi au apărut cu 128K. Iar primii 16K erau pentru memoria video. Eu luam toată memoria video, o încărcam într-un editor ÅŸi puneam numărul de telefon pe ea, desigur, era al părinÅ£ilor de acasă, dar aÅŸa aÅŸteptam să mă sune oamenii care copiau jocurile“, afirma Iulian Stanciu, într-un interviu acordat „Adevărul” în decembrie 2013.   
Ulterior, Iulian Stanciu a avut afaceri tot în domeniul calculatoarelor, afacerile sale cunoscând ÅŸi puncte de cotitură. TotuÅŸi, antreprenorul a reuÅŸit să treacă peste obstacole.   

Citeste si: EMAG aduce eMAGIA Sarbatorilor prin reduceri de pana la 50%

Membru fondator al Asesoft Distribution
Iulian Stanciu a creat compania Asesoft pe când era student în anul IV la Facultatea de Cibernetică, de la Academia de Studii Economice din BucureÅŸti, fiind partener pentru mult timp cu Sebastian Ghiţă. Vindea calculatoare într-un apartament de 40 de metri pătraÅ£i de pe bulevardul Magheru, din Capitală. Un singur lucru regretă: că a trebuit să înveÅ£e ce înseamnă cu adevărat o afacere pe cont propriu ÅŸi nu de pe băncile facultăţii. Dezamăgit de sistemul românesc de învăţământ a renunÅ£at la studii în anul patru ÅŸi a făcut un pas către businessul de distribuÅ£ie. Cât despre primii bani pe care i-a făcut cu Asesoft, milionarul spune, într-un interviu pentru Incont: „E greu de spus ce profit am făcut atunci. Aveam 22 de ani, nu puneam bani deoparte. Investeam banii în McDonald`s, în Club A. Dar lucrurile au început uÅŸor-uÅŸor să se aÅŸeze ÅŸi am început să învăţ ce înseamnă business.”  





Primul milion de euro l-a făcut în jurul vârstei de 28 de ani. SusÅ£ine însă că toÅ£i banii pe care i-a produs i-a investit în companiile sale.   

Cine este Iulian Stanciu. Activitate în compania eMAG
La sfârÅŸitul anilor 2000, Iulian Stanciu a ajuns la cârma eMAG, odată cu preluarea pachetului majoritar de acÅ£iuni de către Asesoft Distribution. Stanciu a devenit director general.  ÃŽn luna iulie 2012, fondul de investiÅ£ii Sud African Naspers, cu afaceri anuale la nivel global de peste 5 miliarde de dolari în media, comerÅ£ electronic ÅŸi internet, achiziÅ£ionează 70% din acÅ£iunile eMag, iar Iulian Stanciu ramâne în continuare managerul general al companiei.  

ÃŽn iunie 2014, ultimul dintre fondatorii companiei, Radu Apostolescu, a renunÅ£at la acÅ£iunile deÅ£inute, respectiv 8,4% din acÅ£iunile eMAG, acestea fiind preluate de către Iulian Stanciu ÅŸi de grupul Naspers. Astfel Iulian Stanciu deÅ£ine 25,8% din eMAG, iar grupul Naspers 74,2%.   

Cel mai admirat CEO în 2014
ÃŽn anul 2014, Iulian Stanciu a fost desemnat de Business Magazin cel mai admirat CEO. Era pentru prima dată când în clasamentul celor mai admiraÅ£i manageri se află în un antreprenor  

Citeste si: Ce produse au căutat românii pe EMAG.ro în 2018

Cine este Iulian Stanciu. Berăria H
Iulian Stanciu este ÅŸi unul dintre cei trei acÅ£ionari ai berăriei H din BucureÅŸti, alături de Vlad Dumitru ÅŸi Maria Ioana Iancu. InvestiÅ£ia a fost de 3 milioane de euro, iar berăria se adresează în principal persoanelor cu venituri mici ÅŸi medii, cea mai ieftină bere fiind 6-7 lei. Berăria este situată în pavilionul H din Herăstrău. Potrivit datelor de la Registrul ComerÅ£ului acÅ£ionarii societăţii Berăria H sunt: Vlad Dumitru - 50%, Iulian Stanciu - 25% ÅŸi Maria Ioana Iancu - 25%.  

Fără contracte pe bani publici
Într-un interviu acordat wall-street.ro, Iulian Stanciu declara că nu a avut niciodată contracte cu statul şi că Asesoft Distribution sau NOD nu au avut niciodată astfel de contracte.





Sursa: Adevarul

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.