Header Ads

Ce este EMAG.ro

 EMAG este cel mai mare magazin online din România si asa cum spunea Iulian Stanciu, incearca si in parte i-a reusit, sa fie un fel de Amazon in România dar si in Europa centrală și de est. Emag da tonul la preturi si la promotiile cu reduceri si diverse oferte.






In alta ordine de idei, eMAG este o companie din România care se ocupă cu vânzarea online de echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice, articole de îngrijire personală, produse auto, articole sportive, cărți, muzică, filme, produse pentru casă și grădină, petshop, articole pentru copii.

EMAG Black Friday
EMAG este magazinul care in anul 2011 a adus in România conceptul de Black Friday, oferind reduceri situate între 30 și 60% la o gamă largă de produse. În 2013, eMAG marchează o nouă premieră pentru comerțul online din România, punând în vânzare, cu ocazia evenimentului Black Friday, autoturisme. În total au fost disponibile 63 de de autoturisme cu o valoare de un milion de euro, de la producători precum Dacia, Ford, Mitsubishi, Hyundai și Mercedes Benz.

În ediția Black Friday 2016, eMAG a vândut 1.1 milioane de produse, în valoare de 301,3 milioane de lei.

In editia Black Friday 2018, eMAG a incercat sa sparga bariera de 100 de milioane de euro vanzari si aproape a reusit.

In acest moment, EMAG.ro da tonul evenimentului. Chiar daca unele magazine precum Altex sau Flanco incep Black Friday mai devreme, cumparatorii asteapta cu totii reducerile facute de EMAG. In plus, magazinul fixeaza data evenimentului si daca devanseaza cu o saptamana dau doua, toate magazinele se aliniaza la start.





Istoric EMAG
eMAG și-a început activitatea în anul 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul și produse de birotică, fiind înființat de Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. În anul 2009, 51% din acțiunile companiei au fost cumpărate de Asesoft Distribution, iar director general al eMAG a devenit Iulian Stanciu.

În luna iulie 2012, fondul de investiții Sud African Naspers, cu afaceri anuale la nivel global de peste 5 miliarde de dolari în media, comerț electronic și internet, achiziționează 70% din acțiunile eMag, iar Iulian Stanciu rămâne în continuare managerul general al companiei.

În iunie 2014, ultimul dintre fondatorii companiei, Radu Apostolescu, a renunțat la acțiunile deținute, respectiv 8,4% din acțiunile eMAG, acestea fiind preluate de către Iulian Stanciu și de grupul Naspers. Astfel Iulian Stanciu deține 25,8% din eMAG, iar grupul Naspers 74,2%.

În 2013, eMAG a preluat agenția de marketing digital Conversion Marketing.

În 2015, eMAG a achiziționat Fashion Days, platformă online de fashion, extinzându-și astfel oferta de produse și în zona articolelor de îmbrăcăminte.

În aprilie 2016, eMag a preluat competitorul PC Garage.

Dezvoltare internațională
În 2012 eMAG s-a extins pe piețele externe, compania realizând comerț online în Bulgaria, prin www.emag.bg, unde a ajuns rapid la o cotă de piață de 60%. Acestei extinderi i-au urmat cea din Ungaria, în 2013, unde eMAG are o cotă de piață de 10%, precum și cea din Polonia în 2014 prin preluarea platformei locale Agito și transformarea sa în emag.pl. În anul 2014, piețele externe au totalizat 10% din vânzările companiei.

În 2016, eMAG a înregistrat 27.1 milioane de vizite pe site în luna iulie (reprezentând vizitele cumulate pe cele 4 piețe de activitate), din care 19 milioane de vizite pe site-ul din România. eMAG deține și 15 showroom-uri, în București, Iași, Ploiești, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Oradea, Brașov, Galați, Timișoara și Constanța.




Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.