Header Ads

Craiova - Repartitoarele de căldură, problemă de sezon

Şi-au montat aparate pentru a reduce costurile pentru încălzire, dar au ajuns să plătească mai mult ca înainte. De acest lucru se plâng sute de craioveni care au ales repartitoarele de câţiva ani. Sperau să facă astfel economie la căldură, însă plătesc aproape la fel ca locatarii care nu au montat astfel de dispozitive. Şi nu se poate renunţa atât de uşor la sistem, şi asta pentru că cele mai multe dintre contractele semnate pentru calorimetre sunt pe 10 ani.


În Craiova, peste 10.000 de apartamente au calorimetre. Iniţial, oamenii au crezut că odată cu montarea acestora, vor face economie, iar factura la căldură va fi mai mică. Nu a fost însă aşa. Spre exemplu, Gabriela Manta a renunţat în urmă cu doi ani la calorimetre. Femeia era nemulţumită de modul în care funcţionează aparatele.

“În bucătărie, repartitorul, dacă este cuptorul aprins sau aragazul, înregistrează iarăşi. Deci, nu mi se pare corect şi am renuntat la ele”, spune Gabriela Manta.

O altă familie din Craiova vrea să renunţe la calorimetre. Oamenii spun că nu li se pare convenabil sistemul şi au şi argumente tehnice.

„Sistemul de primire a căldurii nu este automatizat. Neexistând asta, presiunea este aceeaşi şi dacă se opreşte un calorifer, agentul termic trece mai mult prin calorifere deschise, ajungând ca cei care îşi ţin caloriferele deschise să plătească căldură pentru tot blocul”, a spus Ioana Căldare.

Familia Motocu din Craiova abia mai poate plăti intreţinerea. Membrii acesteia fac economie, însă factura la întreţinere este tot mare.

„Nu putem să dam drumul la toate caloriferele, că nu putem plăti. Şi încălzim o singură cameră. plătim mult şi stăm în frig”, povesteşte Lelia Motocu.

La asociaţiile de proprietari din Craiova mulţi locatari au reclamat faptul că nu sunt de acord cu repartitoarele de căldură.

„Au existat la mai multe blocuri nemulţumiri. Se ceartă oamenii între ei”, a spus Georgeta Rădoi - preşedinte asociaţie de propietari

Conducerea Societăţii de Termoficare spune însă că lucrurile stau altfel.

„Metode de modificat acele porcării de aparate ştim, dar ar trebui să vi le spună tot proprietarii sau asociaţiile de proprietari. Muţi dintr-o parte în alta, îl dai mai jos, îl dai mai sus, îl repoziţionezi”, a precizat Marius Neaţu, director SC Termo Craiova SRL

Decizia de a renunţa la calorimetre se poate face doar cu acordul tuturor locatarilor din blocul respectiv. Cele mai multe dintre contractele semnate de locatari cu firmele care au montat calorimetre sunt pe 10 ani.

Sursa: Digi24 .ro

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.