Header Ads

EMAG se dezvolta in afara tarii datorita unui om din umbra

Vedeti care este vicepresedintele EMAG.ro care se ocupa de dezvoltarea magazinului online peste granita.Omul din umbra care a dus magazinul EMAG in Bulgaria si in Ungaria.


La doar 30 de ani, Sorin Ionescu a devenit anul acesta unul dintre cei şase vicepreşedinţi ai eMAG. Tot el este omul care dezvoltă afacerile celui mai mare retailer online din România peste graniţă. Până acum a bifat Bulgaria şi Ungaria, însă va duce steagul eMAG în 2014 pe cel puţin o nouă piaţă.

 “Am făcut tot felul de jocuri ÅŸi aplicaÅ£ii pe care le vindeam încă de când eram copil. Nu pot spune că le-am monetizat foarte bine, pentru că nu ÅŸtiam ce e marketingul atunci, dar îmi doream să ofer ceva lumii.” După ce a lucrat câteva luni la o firmă de software, a ajuns la eMAG în 2007, “când nu era foarte cunoscut, era un magazin online de unde cumpărasem o singură dată ÅŸi de acolo ÅŸtiam de ei; site-ul nu era atât de prietenos ca acum, dar era printre cele de top din România". Spune că l-a atras eMAG ÅŸi nu giganÅ£ii IT înspre care se îndreptau colegii săi pentru că nu se vedea scriind linii de cod toată viaÅ£a ÅŸi, eventual, conducând o echipă de oameni care programează. 

Sorin Ionescu a primit sarcina să construiască o echipă de software, ajunsă astăzi la 150 de oameni, care să facă mai eficient magazinul online, iar mai apoi a fost responsabil de informatizarea depozitului eMAG, locul de unde pleacă zilnic 6-7.000 de comenzi, dintre care 1.000 către Ungaria ÅŸi Bulgaria. ÃŽn ce priveÅŸÅ£e noile extinderi, vicepreÅŸedintele eMAG se uită în primul rând la potenÅ£ialul pieÅ£ei atacate - “în Turcia ÅŸi Ucraina pieÅ£ele sunt uriaÅŸe" -, dar ÅŸi alte ţări vecine României sunt o prioritate pentru grup, iar 2014 va aduce cel puÅ£in o nouă Å£ară în grupul format în prezent din trei ţări.

Sorin Ionescu face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.

Sursa: http://www.businessmagazin.ro

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.