Header Ads

Preotul Visarion Alexa raspunde acuzatiilor parintilor elevei disparute

 Preotul Visarion Alexa spune ca Iulia Ionescu venea cu mama ei la spovedanie si ca parintii stiau de intentiile ei.


Duhovnicul elevei care a fugit miercuri de acasă, Iulia Ionescu, a răspuns acuzaţiilor lansate de tatăl fetei şi spune că i-a anunţat pe părinţi de intenţiile ei. Preotul mai declară că Iulia Ionescu a venit de fiecare dată la spovedanie însoţită de mama şi de bunica ei.

„Am trăit aceste zile cu sentiment de tată faţă de Iulia, lucrul acesta m-a mâhnit profund. Eu însumi am eşuat. Nu am ajuns la inima Iuliei, să o fac să înţeleagă că locul ei este acasă”, a spus preotul.

Duhovnicul elevei, preotul parhoh al Bisericii „Sfântul Nicolae” din Militari, Visarion Alexa, ştia cu mult timp înainte de dispariţia fetei ce gânduri avea Iulia. Mai mult, duhovnicul mărturiseşte că i-a anunţat pe părinţi ce intenţiile fetei.

„Părinţii Iuliei s-au spovedit la mine şi ştiau toate lucrurile şi toate pericolele la care este expus copilul. Le-am spus şi bunicilor şi părinţilor că Iulia trebuie îngrijită îndeaproape. Știam de intenţia ei, iar această intenţie a fost adusă la cunoştinţă părinţilor”, a spus el.

Preotul răspunde şi acuzaţiilor aduse de tatăl fetei, care spunea că nu este potrivit ca un copil de 15 ani să se spovedească.

„Cred că este nedrept să spui că e nepotrivit ca un copil să se spovedească. Întotdeauna, spovedania Iuliei a fost făcută în faţa acestei icoane, cu bunica şi mama Iuliei la doi metri în spatele ei”, a povestit Visarion Alexa.

Duhovnicul ştia că adolescenta vrea să abandoneze şcoala şi să se călugărească. Preotul a pus la dispoziţia echipelor de căutare un mesaj primit de la copilă pe e-mail. Fata i-a scris că nu mai poate trăi departe de Isus şi că ar vrea să ajungă la o mânăstire din Moldova.

Pe de altă parte, vineri, într-o discuție cu un reporter Digi24, întrebat dacă a anunțat familia Iuliei despre intențiile acesteia, a răspuns: „Nu e treaba mea să intru în spațiul unei familii.”

Eleva de 15 ani a fost găsită sâmbătă după-amiază, în Suceava. Aseară a ajuns în Capitală adusă de poliţişti, iar de la secţie a plecat însoţită de părinţi.

Iulia Ionescu a dat la poliție o declarație de câteva pagini, în care a scris de ce a plecat de acasă și unde a fost în cele patru zile. Fata a spus că a stat la mănăstirea Dorna Arini din Suceava, dar maica stareță și angajații mănăstirii spun că nu au văzut-o acolo.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.