Header Ads

Fostul preşedinte al "FR Box" Rudel Obreja a fost reținut de DNA

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost reţinut, marţi, de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.

Procurorii DNA l-au urmărit pe Rudel Obreja în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014 și i-ar fi înregistrat convorbirile telefonice cu persoana care ar fi dorit să cumpere un verdict al instanței supreme.


Rudel Obreja ar fi urmat să primească suma respectivă în două tranșe: 200.000 de euro înainte pronunțării hotărârii, iar diferența de 800.000 de euro urma să o primească după obținerea soluției favorabile.

Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja a susținut, conform procurorilor, că persoanele pe lângă care își exercită el influența i-au transmis denunțătorului printr-un intermediar că va obține cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a noilor Coduri (n.red. - 1 februarie 2014).

Recursul în respectiva cauză a fost soluționat însă anterior acestei date și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare a „clientului” lui Rudel Obreja – închisoare cu executare – a rămas definitivă. Prin urmare, nu s-a îndeplinit promisiunea acestuia.

Fostului președinte al FR Box i s-au prezentat astăzi acuzațiile și procurorii DNA au decis să îl rețină pentru 24 de ore și să îl ducă la instanța de judecată pentru a obține un mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile.

Sursa: Digi24 .ro

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.