Header Ads

Fostul preşedinte al "FR Box" Rudel Obreja a fost reținut de DNA

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost reţinut, marţi, de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.

Procurorii DNA l-au urmărit pe Rudel Obreja în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014 și i-ar fi înregistrat convorbirile telefonice cu persoana care ar fi dorit să cumpere un verdict al instanței supreme.


Rudel Obreja ar fi urmat să primească suma respectivă în două tranșe: 200.000 de euro înainte pronunțării hotărârii, iar diferența de 800.000 de euro urma să o primească după obținerea soluției favorabile.

Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja a susținut, conform procurorilor, că persoanele pe lângă care își exercită el influența i-au transmis denunțătorului printr-un intermediar că va obține cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a noilor Coduri (n.red. - 1 februarie 2014).

Recursul în respectiva cauză a fost soluționat însă anterior acestei date și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare a „clientului” lui Rudel Obreja – închisoare cu executare – a rămas definitivă. Prin urmare, nu s-a îndeplinit promisiunea acestuia.

Fostului președinte al FR Box i s-au prezentat astăzi acuzațiile și procurorii DNA au decis să îl rețină pentru 24 de ore și să îl ducă la instanța de judecată pentru a obține un mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile.

Sursa: Digi24 .ro

Niciun comentariu

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.