Header Ads

Judecatorul Cristi Danilet ironic la adresa CEX-ului PSD

Judecatorul Cristi Danileț, fost membru CSM între ianuarie 2011- ianuarie 2017 rabufneste la adresa deciziilor pentru țară care nu mai sunt luate de guvern ci sunt hotarate de CEX-ul PSD. Cristi Danileț ne aduce aminte ca in constitutie inca scrie ca "Guvernul este al României, nu al vreunui partid. Și încă mai scrie că Guvernul răspunde în fața Parlamentului, nu a unui partid".






Cristi Danileț spune ironic si ca CEX-ul ar trebui sa decida si soarta justiției și a codurilor. Judecatorul termina postarea de pe Facebook exprimandu-si speranta de a nu ajunge "să cerem încuviințarea de la CEx când decidem în dosarele noastre".

Cititi mai jos textul integral scris de judecatorul Cristi Danilet pe Facebook.

Avizele CSM pe legile privind justiția și codurile penale sunt consultative. Opinia Comisiei de la Veneția si recomandările Comisiei Europene cică sunt facultative. Reacțiile ambasadelor străine cică sunt inacceptabile. Protestul magistraților cică nu contează. Dar vine CEx, frate, și toată lumea e în picioare și se execută imediat.
O fi devenit CEx ăsta un nou for decizional în statul român, o nouă autoritate publică și nu am aflat!

Eu văd că în Constituție încă scrie că Guvernul este al României, nu al vreunui partid. Și încă mai scrie că Guvernul răspunde în fața Parlamentului, nu a unui partid.

Dar poate nu văd eu bine și trebuie să îmi schimb ochelarii. Poate că mă înșel eu și soarta justiției și a codurilor chiar trebuie să se decidă acum în CEx-uri, un fel de nouă putere de facto în România. Că doar nu mai departe de cât ieri ne spunea un politicien vrâncean că „în orice stat civilizat cu o democrație consolidată politicul administrează justiția” și noi am crezut că vorbește așa, la nervi.
Sper să nu ajungem să cerem încuviințarea de la CEx când decidem în dosarele noastre, așa cum în 2004 se discuta la partid la ce dosar să i se dea drumul...
PS. O fi Guvernul parte din puterea executivă, dar asta nu înseamnă că trebuie să execute ce spune CEx-ul, parol!




Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.