Header Ads

Calculator pensie 2019 - Afla online data la care te poti pensiona

Pensii 2019: Vezi cum afli online data la care te poti pensiona cu ajutorul calculatorului de pensii care iti poate spune anul in care vei iesi la pensie cu o vechime minima de 15 ani, pensie anticipata si pensie partial anticipata.

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) pune la dispozitie un calculator online prin care orice persoana care are vechime legală în muncă poate afla online, data la care se poate pensiona anticipat, anticipat parțial sau pentru limită de vârstă.

Softul de pe site-ul Casei de pensii vă poate indica inclusiv anul în care vă puteţi pensiona anticipat, dar şi câţi bani aţi putea pierde dacă vă retrageţi mai devreme din muncă.

Aplicatia gratuita cu titlul "Cand ma pot pensiona" poate fi gasita aici, iar pentru a afla data la care va puteti pensiona, trebuie sa introduceti data de nastere si sexul dumneavoastra, apoi prin apasarea butonului Calculeaza, softul va afisa 3 variante de pensionare.

Pentru a vedea cum se calculeaza pensia, vom lua ca exemplu data de nastere 10 ianuarie 1970 si sexul masculin.






In prima caseta vom introduce data nasterii de genul 10.01.1970, vom bifa optiunea M si apoi vom introduce codul din imaginea cu verde pe fundal. Apasam butonul "Calculeaza" si se vor afisa datele de pensionare.

În cazul nostru, barbatul născut pe 10 ianuarie 1970 poate să se pensioneze anticipat din ianuarie 2030 (cu vechime minimă de 43 de ani și pensie întreagă), anticipat parțial - tot din ianuarie 2030 (cu vechime minimă de 35 de ani și penalizare la pensie) și pentru limită de vârstă - din ianuarie 2035 (cu vechime minimă de 15 ani și pensie întreagă).





Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.