Header Ads

Asa numita "Lege a sclaviei" a fost promulgata in Ungaria

Asa numita "Lege a sclaviei" care flexibilizează programul de lucru si care a declansat manifestatii mari in Ungaria dupa ce a fost adoptata in parlament, a fost promulgata joi 20 decembrie 2018 de către şeful statului Janos Ader. Anuntul a fost facut de preşedinţie, relatat de AFP si citat de News.ro.






Această lege controversată - care ridică la 400 numărul orelor suplimentare pe care angajatorii le vor putea cere salariaţilor lor anual şi care pot fi plătite trei ani mai târziu - ”nu diminuează” drepturile muncitorilor, dă asigurări, citat într-un comunicat, preşedintele ungar, un aliat al premierului ungar naţionalist şi populist.

Şeful statului anunţă că a examinat amendamentele Codului Muncii adoptate de către deputaţi în cursul unei şedinţe agitate la 12 decembrie.

”Am constatat că există exemple echivalente sau mai stricte chiar, în Irlanda, Marea Britanie, Cehia şi Danemarca”, afirmă Ader.

”Am verificat, totodată, efectele legii asupra celor 4,5 milioane de salariaţi ungari şi am constatat că asigurările care le apără drepturile nu au diminuat, orele suplimentare fiind legate de consimţământul scris prealabil”, a mai declarat el.

În urma adoptării textului în Parlament, sindicatele au adresat un apel şefului statului, ameninţând cu declanşarea unei greve generale şi cu instalarea unor baraje rutiere în cazul unei promulgări a legii.

O nouă manifestaţie este prevăzută vineri seara, la Budapesta, în urma unei serii de mobilizări cvasi-cotidiene pe care adoptarea acestei reforme au declanşat-o.

Sursa: Digi24




Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.