Header Ads

Elena Udrea comenteaza pe Facebook despre justitie (postare integrala)

Fosta candidata la presidentie Elena Udrea, aflată în arest preventiv, scrie pe Facebook ca unii denuntatori au parte de pedepse total opuse desi sunt acuzati de fapte similare. Trimitere la Dorin și Alin Cocoș au rămas după gratii, chiar dacă au făcut și ei denunțuri.


Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest preventiv, a scris pe Facebook că „oameni acuzaţi de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse”, deoarece „denunțătorii buni”, ca Stelian Gheorghe și Sergiu Diacomatu, nu sunt cercetați în arest, în timp ce Dorin și Alin Cocoș au rămas după gratii, chiar dacă au făcut și ei denunțuri.

Singura vinovăție a lui Dorin Cocoș este că „a fost căsătorit cu Elena Udrea”, se mai arată în postarea parlamentarului, care mai spune că se consideră o țintă a procurorilor și că „toţi oamenii apropiaţi de ea trebuie să fie condamnaţi la purgatoriu”.

Postarea este semnată de „Echipa de comunicare” și are hashtag #kafka.


Postarea integrală de pe pagina Elenei Udrea:

„Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori după o bună perioadă în care s-a aflat în arestul Poliţiei Capitalei. A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar şi felul în care s-au împărţit apoi către alţi „beneficiari”. Cu toate acestea, DNA şi, apoi, instanţa au considerat că faptele sunt „prea grave”, iar sumele invocate sunt „prea mari” pentru ca Dorin şi Alin Cocoş să poată fi puşi sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviţi ca denunţătorii răi.

Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) şi Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acţiunile din comisia ANRP) au avut câştiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA şi nici instanţele nu consideră că e nevoie de o măsură privativă de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denunţătorii buni.

Această stare de fapt – în care oameni acuzaţi de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, deşi acţionează în acelaşi sens – dă măsura caracterului puternic arbitrar sau discreţionar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale în aceste cazuri.

După ce DNA şi ÎCCJ s-au opus punerii în libertate, se poate spune că, într-adevăr, principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că „a fost căsătorit cu Elena Udrea”.
Sentimentul este că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este ţinta şi că toţi oamenii apropiaţi de aceasta trebuie să fie condamnaţi la purgatoriu. De altfel, asta se vede şi în dosarul Gala Bute – toţi cei care au declarat împotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus că nu au ce declara sunt în arest.

‪#‎Kafka‬

Echipa de comunicare”

Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.