Header Ads

Aparat de aer conditionat in celula Elenei Udrea

Deoarece s-a plans de conditiile din arest chiar de la tribuna parlamentului, Elena Udrea a declansat o serie de renovari la Arestul Central. Daca va prinde vara in arest, Elena Udrea va simti si racoarea data de un aparat de aer conditionat.


Dacă va prinde vara în arest, Elena Udrea va simţi cu adevărat răcoarea. Va avea aer condiţionat în celula de care s-a plâns chiar de la tribuna Parlamentului, când a primit cea mai recentă încuviinţare a arestării, în dosarul Gala Bute. Oficialii din Poliţie nu au fost de acord ca fostul ministru să dea cu bidineaua în celulă, dar au început rapid lucrările de modernizare.

„Am fost dusă în arestul poliţiei Capitalei, verificată la sânge şi dezbrăcată. Mi-au luat sutienul şi am fost dusă într-o cameră cu dimensiunea de trei pe trei metri, în care erau patru paturi, câte două suprapuse. Apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea. WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dotat cu un duş pe care îl foloseam ca să tragem apa. Atunci când nimeni nu-l folosea puneam un PET pe post de capac. Ca să nu vină şobolanii. Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea cum trebuie şi era curent. Dacă te spălai pe cap nu aveai acces la foen ca să te usuci”, spunea Elena Udrea, luna trecută.

Imediat după ce a fost arestată, Elena Udrea a cerut să suporte cheltuielile pentru unele lucrări, dar solicitarea i-a fost respinsă. Însă, discursul ţinut în Parlament pare să fi mişcat lucrurile. Poliţiştii şi-au amintit că au de cheltuit de la Guvernul Norvegiei peste 1 milion de euro pentru modernizarea centrelor de arest.

Primele schimbări la Arestul Central se vor vedea chiar din exterior pentru că geamurile vechi vor fi înlocuite cu unele din termopan. Iar în interiorul celulelor vor fi zugrăviţi pereţii, vor fi instalate apartate de aer condiţionat şi vor fi modernizate toaletele.

Deocamdată, au fost zugrăvite punctul de acces şi camera destinată vizitatorilor, iar acum se fac lucrări de igienizare în celulelor bărbaţilor. 52 de centre de arest din toată ţara ar trebui să capete o altă faţă până în primăvara anului viitor.

„Proiectul a fost depus şi a obţinut finanţare în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Durata proiectului este de 24 luni, iar valoarea totală a contractului de finanţare este de 1.093.607 de euro şi 192.989 de euro cofinanţare”, anunță Poliţia Capitalei.

Condiţiile de cazare nu sunt singurele probleme la centrele de arest din România. Şi securitatea ridică mari semne de întrebare. Patru persoane au reuşit să evadeze din arestul poliţiei din Cluj, în ianuarie şi februarie. Împrejurările în care arestaţii au reuşit să scape au dus la declanşarea unei anchete.

Controale în centrele de arest şi în închisoari face şi Avocatul Poporului, după ce foştii ministri Elena Udrea şi Monica Iacob Ridzi s-au plâns de condiţiile pe care le-au găsit în spatele gratiilor.

Plângeri similare au ajuns inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Statul român le-a plătit deţinuţilor care au deschis procese pentru condiţiile din arest şi puşcării o jumătate de milion de euro, în ultimii cinci ani.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.