Header Ads

Traian Băsescu pleacă miercuri în vizită oficială în Turcia

Preşedintele Traian Băsescu pleacă miercuri în vizită oficială în Turcia. În cele două zile pe care le petrece aici, şeful statului are programate întâlniri cu omologul său turc, Abdullah Gül, şi cu premierul Recep Tayyip Erdogan. Traian Băsescu se întâlneşte şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.


Ultima vizită a lui Traian Băsescu în Turcia a avut loc în urmă cu doi ani, când cei doi şefi de stat au semnat o Declaraţie de parteneriat strategic care viza cooperarea economică, militară şi lupta împotriva terorismului.

Într-un interviu acordat publicaţiei turce Hurriyet Daily News chiar înaintea vizitei, preşedintele României a făcut apel la Ankara pentru o mai mare implicare în regiunea Mării Negre. Traian Băsescu a argumentat că este nevoie de o abordare pragmatică în privinţa cooperării în domenii mai puţin sensibile, precum cercetarea sau protecţia mediului.

De asemenea, şeful statului român consideră că implicarea Uniunii Europene în regiune ar putea contribui la soluţionarea conflictelor îngheţate din jurul Mării Negre.

Sursa: Digi24.ro

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.