Header Ads

Reacția ministrului Lucian Bode după crima de la Arad

Prima reacție a ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode despre crima de la Arad unde omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis în explozia mașinii sale - Analizăm orice pistă. România este o țară sigură.


Cazul de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis în explozia mașinii sale, este „singular”, a spus ministrul de Interne Lucian Bode. El a precizat că anchetatorii nu exclud nicio ipoteză, dar nu a dat detalii despre pistele luate în considerare. Bode adaugă că „România este o țară sigură”.


„Analizăm orice pistă şi nu excludem nicio variantă de lucru”, a precizat ministrul într-o conferință de presă.

Ministrul a precizat că că s-au încheiat cercetările la faţa locului, iar autoturismul a fost ridicat şi este în prezent cercetat. De asemenea, au fost audiați martori, membri ai familiei omului de afaceri, angajaţi şi apropiaţi.

„Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus Bode.

„Ieri s-au finalizat cercetările la faţa locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările, dar la faţa locului am finalizat cercetările. Ele vor continua şi pe alte aspecte. Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai”, a precizat Bode.

Întrebat dacă familia omului de afaceri este în siguranţă, în aceste condiţii, Lucian Bode a replicat: „Toţi românii sunt în siguranţă”.

Ministrul a precizat că au mai fost astfel de tentative, dar au fost dejucate, astfel că acest caz este singular, iar România este o ţară sigură.

„În istoria României au mai fost tenative de infractiune de omor prin acest mod de operare, din fericire au fost toate fără finalizare. Vorbim de un caz singular, România este o țară sigură. Cunosc modul de acțiune al instituțiilor statului român, nivelul de implicare și profesionalism”, a mai spus el.

Sursa: Digi 24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.