Header Ads

Rabla pentru electrocasnice iti aduce voucher de pana la 400 de lei

Ministerul mediului ofera in aceasta perioada prin programul rabla pentru electrocasnice, un voucher de pana la 400 de lei in functie de clasa energetica si de categoriile de produse eligibile pentru achizitie. Programul “Rabla pentru electrocasnice” incepe de miercuri 19 decembrie 2018 si este finantat de Ministerul Mediului.


Aşadar, puteţi să scăpaţi de frigiderele vechi, aparatele de aer condiţionat şi maşinile de spălat haine, iar pentru acestea veţi primi vouchere de reducere pentru electrocasnice noi.

Este bine, însă, să ştiţi căprin intermediul acestui program puteţi să cumpăraţi doar aparate cu eficienţă energetică mare, care sunt mai scumpe. Iar dacă aveţi datorii la buget şi vă înscrieţi în programul “rabla pentru electrocasnice″, veţi fi executaţi silit.

Programul Rabla pentru electrocasnice a fost lansat marți într-un eveniment fastuos. Românii trebuie să ştie că sunt acceptate doar trei tipuri de electrocasnice: frigidere, maşini de spălat haine și aparate de aer condiţionat.

Miercuri, în jurul orei 12, puteţi accesa site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, www.afm.ro unde găsiţi secţiunea dedicată programului.

Acolo va trebui să completaţi un formular cu date de contact, date personale şi veţi declara pe propria răspundere că nu aveţi datorii la stat.

Înscrierea se va face pe sistemul primul venit, primul servit. Ulterior, veţi primi pe mail un cod special, iar a doua zi, dacă aţi fost selectat şi sunt fonduri, vă veţi regăsi pe site-ul AFM.

Este momentul în care puteţi contacta magazinele acceptate în program ca să le comunicaţi codul şi să comandaţi aparatul dorit.

Programul rabla la EMAG.ro. Vezi cum poti folosi voucherul in magazinul online EMAG.

Magazinele înscrise în program vă vor lua aparatele vechi de acasă. Potrivit regulamentului, aceleaşi magazine sunt obligate să vă aducă, să zicem, maşina de spălat până la uşă. Indiferent de etaj.

″În momentul în care comerciantul îi aduce acasă prin firmă de curierat produsul pe care a dorit să-l achiziţioneze, predă obligatoriu produsul unu la unu pe care l-a cumpărat. Maşina de spălat cu maşina de spălat, frigider cu frigider, aer condiţionat cu aer condiţionat”, a precizat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Voucherul poate fi folosit în cel mult 15 zile, altfel expiră. O persoană poate accesa maximum 3 vouchere, câte unul pentru fiecare tip de aparat. Iar toate trebuie să fie cu eficienţă energetică, A cu doi de plus sau A cu trei de plus.

Rablele electrocasnice date la schimb pot fi foarte vechi, defecte, dar nu vor fi acceptate dacă nu sunt complete.

“Nu ne gândim acum că un frigider poate însemna un frigider dacă nu are uşi, nu are sertare, motor, nu are nimic. Acela este un dulap deja”, explică Edvin Abdulachim, reprezentantul unui magazin de electrocasnice.

AFM anunţa că va verifica declaraţiile pe proprie răspundere, iar voucherele vor fi recuperate.

Cornel Brezuica, preşedintele AFM: - Se recuperează suma prin executarea persoanelor.

Reporter: - Adică trebuie să dea frigiderul înapoi?

Cornel Brezuica, preşedintele AFM: - Nu, frigiderul nu ne interesează, persoana respectivă a beneficiat de o sumă de bani de la stat şi va fi executat pentru respectiva suma.

Bătrân: - Pentru mine ca pensionar nu este rentabil.

Reporter: - Și nu vă veţi înscrie?

Bătrân: - Nu.

Asta pentru că aparatele cu eficienţa energetică mai mare sunt în unele cazuri şi de două ori mai scumpe.

Voucherul de reducere la cumpărarea unei maşini noi de spălat haine valorează de la 200 la 300 de lei.

Pentru un aparat de aer condiţionat primiţi un voucher de 300 de lei.

Voucherul pentru un frigider nou va fi de 300 sau 400 de lei.

În total vor fi distribuite 60000 de vouchere care valorează 20 de milioane de lei.

Sursa: Stirile Pro TV

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.