Header Ads

Kelemen Hunor spune clar ca nu e momentul pentru o OUG pe grațiere

 Amnistia şi graţierea nici nu ar trebui discutate. Este mesajul transmis de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care este de părere că societatea românească nu este pregătită pentru o discuţie „raţională” pe acest subiect.


 Iar în ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă privind Codul penal şi cel de procedură penală, Kelemen Hunor spune că Guvernul ar trebui să îşi asume răspunderea pe acest proiect.

„Guvernul are majoritate. Dă ordonanță, nu dă, e treaba lui. Din punctul meu de vedere, în acest moment, grațiere și alte astfel de soluții nici măcar nu trebuie discutate, că nu se poate discuta rațional. Permanent va exista o suspiciune”, a spus miercuri Kelemen Hunor.


Întrebat de o ordonanță de urgență pe legislația penală, liderul UDMR a spus că se poate da o astfel de OUG, și Guvernul Cioloș a făcut-o, dar din punctul său de vedere, asumarea răspunderii ar fi o soluție mai bună, politic vorbind, pentru că atunci ar exista și o dezbatere în Parlament.  „Pe de altă parte, din ceea ce se discută în Parlament, așa zic oamenii care au o pregătire juridica și sunt constituționaliști, că nu se poate. Că există o decizie a CCR”, a adăugat Kelemen Hunor.
Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.