Header Ads

Creșterea pensiilor cu 70% de la 1 ianuarie 2019 impusa de opozitie

Victor Ponta, liderul Partidului Pro Romania si fost premier al Romaniei, sustine intr-o postare pe contul sau de Facebook, că parlamentarii săi au reușit, în Comisia pentru Drepturile Omului, să convingă pentru majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2019 în loc de septembrie 2019. Fostul prim-ministru social-democrat spune că punctul de pensie se va majora direct la nivelul prevăzut pentru anul 2021.


Ponta spune ca „Pro România reușește în Parlament să impună decizii importante. Astăzi, deputații Pro România au obținut unanimitate pe amendamentul depus în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului, prin care punctul de pensie va avea valoarea de 1.875 lei, începând din data de 1 ianuarie 2019. În varianta inițială, susținută de Dragnea și Dăncilă, creșterea punctului de pensie era etapizată pe durata a trei ani, după cum urmează:
- 1 septembrie 2019 - 1.265 lei
- 1 septembrie 2020 - 1.775 lei
- 1 septembrie 2021 - 1.875 lei”

Demersul opoziției, care ar fi întrunit unanimitate într-una din comisiile de specialitate, vine în contextul în care, de la începutul săptămânii trecute, coaliția PSD-ALDE nu mai are majoritate în Camera Deputaților, Cameră decizională pentru noua lege a pensiilor.

Pentru ca pensiile să crească cu 70% de la începutul anului următor (cât ar însemna majorarea punctului de pensie de la 1.100 de lei, cât este acum, la 1.875 lei), amendamentele trebuie să fie acceptate însă și în Comisia de Muncă, iar după aceea în plenul Camerei Deputaților.

Săptămâna trecută, fostul premier PSD a făcut o propunere partidelor din „Alianța Anti-Dragnea” ca, la dezbaterea în Camera Deputaților a noii legi a pensiilor, să voteze un amendament potrivit căruia toate măririle să se aplice de la 1 ianuarie 2019 nu din 2021.

„1. Dacă există bani la buget pentru măririle promise de Guvern atunci trebuie dați imediat. Părinții și bunicii noștri au dreptul să primească imediat pensii mai mari care să compenseze inflația și creșterile uriașe de prețuri.

2. Dacă nu există bani în buget în 2019 atunci cu siguranță nu au cum să existe nici în 2021 (cum au promis după alegeri). Nu trebuie să acceptăm ca părinții și bunicii noștri să fie mințiți și manipulați de o gașcă de hoți ticăloși”, scria ex-premierul PSD, Victor Ponta.
Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.