Header Ads

Astazi opozitia va depune motiune de cenzura in parlament

Premierul Romaniei, Viorica Dăncilă se va confrunta astazi 14 decembrie 2018 cu o noua motiune de cenzura impotriva guvernului sau. Este a doua motiune de cand a preluat functia de sef al guvernului. Opozitia o va depune astazi in parlament, iar daca motiunea va intruni 233 de voturi "pentru", Guvernul va fi demis.






Moțiunea de cenzură este semnată de peste 160 de parlamentari de la PNL, USR, PMP, dar și din grupul neafiliaților - o parte dintre aceștia membri ai partidului înființat de fostul premier Victor Ponta.

Celor din opoziție le-ar mai trebui cel puțin 70 de voturi pentru ca moțiunea să aibă șanse să treacă, ceea ce ar avea drept consecință căderea guvernului. Cei din opoziție au avut negocieri în ultimele zile cu diverși parlamentari, chiar și ai puterii, în special de la ALDE, dar și cu cei de la minorități și cei neafiliați.

UDMR joacă, la rândul său, un rol important. Liderul Kelemen Hunor a dat însă de înțeles că parlamentarii maghiari mai degrabă NU vor vota o astfel de moțiune, dar o decizie finală va fi luată cu o zi înainte ca moțiunea să fie supusă la vot. Maghiarii nu sunt foarte convinși de oportunitatea unui astfel de demers din cauza faptului că opoziția nu a venit cu o propunere de premier, nici cu un program de guvernare și nici cu un cabinet de miniștri alternativ. Totuși, opoziția a venit cu ceva: un proiect de buget pentru anul viitor, în condițiile în care bugetul pe 2019 nu a fost votat în Parlament și nici în Guvern nu a fost luat în discuție proiectul.

Moțiunea este depusă astăzi (vineri, 14 decembrie), ar urma probabil ca luni să fie citită în Parlament, iar miercuri sau joi să se dea votul final.





Social-democrații nu au emoții și spun că această moțiune de cenzură este doar o decizie politică. Premierul Viorica Dăncilă consideră că nu este oportună, în condițiile în care România se pregătește să preia la 1 ianuarie, pentru șase luni, președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ce spune textul moțiunii

Moţiunea de cenzură se numește „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!”.

În document, se spune că programul de guvernare ar trebui să se numească „Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată. În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte. Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept „groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul Finanţelor este cel care „încă mai confundă ministerul cu discotecile”. În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, scrie News.ro.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.