Header Ads

Craiovenii nu s-au inghesuit sa-si plateasca taxele online

Doar 1 la sută dintre contribuabilii craioveni şi-au plătit impozitele online anul trecut. Ghişeul.ro, site-ul pus la dispoziţie, nu a fost accesat din motive de neîncredere, spun cetăţenii, aşa că preferă să stea cu orele la cozi, pentru a plăti direct la casierii. Între timp, alte primării din Dolj ar fi dispuse să îl implementeze, dacă ar avea bani.

Craiovenii nu s-au înghesuit să plătească taxele şi impozitele online în anul 2014. Doar 35 de contribuabili din cei aproape 140.000 câţi sunt înregistraţi la Primăria Craiova au achitat datoriile din faţa calculatorului.

„Îi asigur că se face printr-o reţea securizată, se face cu cardul de debit sau de credit, nicio problemă, contribuabilul poate să selecteze categoria de impozit pe care vrea să o plătească”, a spus Elena Bonescu, director executiv Taxe şi Impozite Craiova.

Fie că nu au încredere sau pur şi simplu nu cunosc modalitatea de plată, craiovenii aleg cozile lungi de la sediul instituţiei.

„Plătesc pentru că aşa m-am obişnuit şi nu cunosc lucrul pe calculator”, spune un contribuabil.

Pe de altă parte, Primăria din Isalniţa ar activa sistemul de plăţi online, dar momentan nu sunt bani. Instituţia ar trebui să suporte costurile cu comisionele.

"Am vorbit, am avut discuţii cu cei de la impozite şi taxe, cu cei care ne fac programul şi există posibilitatea aceasta, numai că plata nu se poate realiza neavând bani suficienţi la buget", a spus Ovidiu Flori, primarul comunei Işalniţa.

Dorinţa din partea contribuabililor există, dacă ar avea această posibilitate.

În prezent, în Dolj, doar Primăria Craiova are implementat acest sistem, iar în Olt, Primăria Caracal şi Primăria Slatina sunt cele care folosesc plata online.

Sursa: Digi24 .ro

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.