Header Ads

Carburantii se vor scumpi cu 0,4 lei dupa ce se va aplica acciza

Vicepreşedintelui Rompetrol, Cătălin Dumitru, a declarat că accizarea suplimentară, cu 7 eurocenţi, a litrului de carburant va duce la creşterea cu 0,4 lei a preţului benzinei şi al motorinei.

De asemenea, potrivit estimărilor lui Dumitru, în primele trei luni de la aplicarea modificării, este posibilă o scădere a consumului total cu 1-2%.


" Va fi o reaşezare a comportamentului consumatorului, dar după două-trei luni îşi va reveni", a afirmat vicepreşedinte Rompetrol pe retail şi trading, citat de mediafax.ro.

Acciza de 7 eurocenți pe litrul de combustibil ar urma să fie aplicată de la 1 aprilie.

Pe de altă parte, președintele Traian Băsescu și-a menținut poziția, de a nu susține introducerea accizei suplimentare la combustibil, și în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu delegația FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială.

"Președintele Traian Băsescu a ținut să sublineze din nou că nu susține introducerea unei accize suplimentare pentru benzină și motorină deoarece nu o consideră necesară, cheltuielile bugetare putând fi acoperite fără aplicarea acestei accize", se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Sursa: Yahoo News

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.