Header Ads

Carburantii se vor scumpi cu 0,4 lei dupa ce se va aplica acciza

Vicepreşedintelui Rompetrol, Cătălin Dumitru, a declarat că accizarea suplimentară, cu 7 eurocenţi, a litrului de carburant va duce la creşterea cu 0,4 lei a preţului benzinei şi al motorinei.

De asemenea, potrivit estimărilor lui Dumitru, în primele trei luni de la aplicarea modificării, este posibilă o scădere a consumului total cu 1-2%.


" Va fi o reaşezare a comportamentului consumatorului, dar după două-trei luni îşi va reveni", a afirmat vicepreşedinte Rompetrol pe retail şi trading, citat de mediafax.ro.

Acciza de 7 eurocenți pe litrul de combustibil ar urma să fie aplicată de la 1 aprilie.

Pe de altă parte, președintele Traian Băsescu și-a menținut poziția, de a nu susține introducerea accizei suplimentare la combustibil, și în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu delegația FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială.

"Președintele Traian Băsescu a ținut să sublineze din nou că nu susține introducerea unei accize suplimentare pentru benzină și motorină deoarece nu o consideră necesară, cheltuielile bugetare putând fi acoperite fără aplicarea acestei accize", se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Sursa: Yahoo News

Niciun comentariu

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.