Header Ads

Ancheta despre accidentul din Munții Apuseni se îndreaptă și spre miniștri

Ancheta tragediei aviatice din Munţii Apuseni se îndreaptă şi spre demnitari. Procurorul de caz dă de înţeles că vrea să afle dacă fostul ministru de interne, cel al transporturilor şi directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au făcut tot ce puteau pentru a-i ajuta pe supravieţuitori. De astăzi, ancheta a fost preluată de procurorii militari de la Parchetul General.


„Există suspiciuni în legatură cu conduita culpabilă a unor persoane din celulele de criză din instituțiile centrale. Acele celule de criză au fost coordonate de persoane care au calitatea de ministru”, a afirmat Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului Curții de Apel Alba.

Adică generalul Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi subordonaţii lui de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Şi ministrul Transporturilor ar putea fi citat în acest dosar. Ramona Mănescu spune de pe acum că nu i se poate imputa nimic.

Reporter: Vă aşteptaţi să primiţi vreo citaţie?

Ramona Mănescu: Nu, nu am primit.

Reporter: Nu aveţi nimic să vă reproşaţi?

Ramona Mănescu: Ce aţi vrea să îmi reproşez eu? Cei care au greşit vor plăti.

Dosarul a fost preluat de procurorii militari pentru că noul Cod Penal nu mai permite ca militarii să fie cercetaţi de procurori civili. Anchetatorii caută răspunsul uneia dintre cele mai importane întrebări: de ce nu a fost cerut ajutorul altor instituţii pentru identificarea locului în care aeronava pilotată de Adrian Iovan a căzut?

„Eu cred că avem proceduri, avem reglementări care să fi permis o coordonare a acţiunilor tuturor instituţiilor statului cu rol în căutarea şi salvarea victimelor accidentului aviatic. Armata desfăşoară chiar, poate desfăşura acţiuni de căutare şi salvare în condiţii de luptă, care sunt mult mai complexe şi nu fac obiectul cazului acela nefericit”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării.

În ancheta dramei din Apuseni au dat deja declaraţii 28 de martori plus cei cinci supravieţuitori. Rămăşiţele avionului, aparatul GPS şi staţia care ar fi trebuit să transmită semnalul de localizare sunt şi ele examinate.


Sursa: Digi24

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.