Header Ads

Cele mai tari filme care au premiera in februarie 2014

Fără să aibă la fel de multe premiere ca ianuarie, februarie nu este prin nimic mai prejos în ceea ce priveşte larga varietatea a posibilităţilor de petrecere a timpului liber la cinema.


Considerată în SUA luna de sacrificiu, februarie vine pe ecranele noastre cu oferta de Ziua îndrăgostiţilor, dar şi cu titluri mai puţin cunoscute sau aşteptate, dar în stare să se transforme în surprize plăcute. Iată mai jos ce putem vedea pe ecrane în următoarele patru weekenduri. Ce ni se pare mai interesant la această lună este faptul că trei dintre actorii populari în lumea întreagă datorită serialului Downton Abbey au roluri importante în producţii hollywoodiene. Este vorba de Hugh Bonneville în The Monuments Men, Michelle Dockery în Non-Stop şi Jessica Brown Findlay în Winter's Tale.


7 februarie

RoboCop
Reboot al popularei serii iniţiate de Paul Verhoeven, filmul îl are în rolul titular pe puţin cunoscutul (pentru cine n-a văzut serialul The Killing) Joel Kinnaman, iar la regie pe brazilianul José Padilha, celebru pentru filmele sale Tropa de elite, care i-au adus un Urs de Aur la festivalul de la Berlin. Trailerele promit multă acţiune şi o sincronizare cu problemele de înarmare şi de protejare a intimităţii ridicate de societatea modernă. Ar putea fi un hit şi, desigur, un debut pentru o nouă franciză.

După ce iniţial fusese interzis de către comisia de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei, Nymphomaniac: Volume II se lansează, aşa cum fusese stabilit iniţial, pe 7 februarie. Ne întrebăm ce efect a avut iureşul mediatic iscat de pudibonderia CNC asupra interesului publicului pentru această premieră.

Weekendul premergător Zilei Îndrăgostiţilor aduce pe ecrane şi Ea/Her, povestea unui bărbat din viitorul apropiat care se îndrăgosteşte de un fel de versiune mai inteligentă şi mai intuitivă a lui Siri, "knowledge navigator"-ul venit cu modele mai recente de iPhone. Scarlett Johansson oferă vocea "ei", iar cronicile au întâmpinat cu entuziasm această explorare a unei noi forme de dragoste. Weekendul mai vine cu Nimfomana Vol. II, producţia lui Lars von Trier care deja a început să fie promovată drept "filmul interzis în România", dar şi cu fantasy-ul autohton Ultimul zburător.

Trailer RoboCop


14 februarie

The Monuments Men / Eroii monumentelor
După ce are premiera europeană în afara competiţiei la festivalul de la Berlin, Eroii Monumentelor ajunge şi pe marile noastre ecrane. George Clooney, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray şi Cate Blanchett, iar povestea ne poartă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei. Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor. Cronicile nu sunt foarte entuziaste, dar cu greu poţi găsi un punct de pornire mai bun pentru realizarea unui film de epocă, mai ales că producătorii se laudă că aventurile din Eroii monumentelor sunt foarte aproape de ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Fiind weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor, romantismul plusează cu Winter's Tale/Poveste de iarnă, un film al cărui trailer atinge toate notele bune şi care ar putea intra pe lista titlurilor de văzut/revăzut când vrem ca inima să ne bată mai repede. Tot aici se încadrează şi Endless Love/Îndrăgostiţi pentru totdeauna, un Romeo şi Julieta modern cu Alex Pettyfer şi Gabriella Wilde. Pentru familii se lansează The Lego Movie/Marea aventuro Lego, o animaţie 3D de la care noi nu aveam mari aşteptări până când am văzut valul de cronici pozitive, pline de cuvinte de laudă pentru inteligenţa scenariului şi energia producţiei ce s-ar putea transforma într-o franciză. Tot pe 14 februarie putem vedea Academia vampirilor, un film despre o şcoală a acestor fiinţe supranaturale.

Trailer The Monuments Men


21 februarie

Pompeii 3D
Deşi ne-am amuzat la lansarea unui poster în care eroii se sărutau cu patimă în timp ce în jurul lor zburau bolovani în flăcări, Pompeii ar putea fi cea mai spectaculoasă premieră a penultimului weekend din această lună. Este de ajuns să arunci o privire trailerului ca să îţi dai seama că acest film al lui Paul W. S. Anderson nu are mare legătură cu realismul. În orice caz, este inspirat de erupţia vulcanului Vezuviu, care a acoperit cu lavă şi cenuşă frumosul oraş Pompei. Kit Harrington (din Games of Thrones) joacă rolul unui sclav de pe o mare navă comercială al cărui vis este să-şi răscumpere libertatea şi să se însoare cu fiica stăpânului său (Emily Browning). Doar că aceasta este promisă unui senator corupt. Cine ştie, poate că erupţia care a ucis mii de oameni este soluţia iubirii celor doi eroi...

Weekendul mai vine cu Prince Avalanche, un "bromance" de inspiraţie islandeză. Filmul original, regizat de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, nu a reuşit să câştige premii importante, dar remake-ul american i-a adus lui David Gordon Green un Urs de Argint pentru regie la Berlin anul trecut. În rolurile a doi muncitori de la "drumuri şi poduri", care trasează marcajele de pe unica şosea dintr-un ţinut pustiu, apar Paul Rudd şi Emile Hirsche, a căror chimie a fost lăudată în multe cronici. Weekendul mai vine cu 3 Days to Kill/Condamnat să ucidă, un film ce încearcă să-l reinventeze pe Kevin Costner în chip de agent secret la senectute, dar şi Like Father, Like Son/Aşa tată, aşa fiu, o sensibilă dramă japoneză premiată anul trecut cu Premiul juriului la Cannes şi câştigătoare a mai multor trofee ale publicului la festivaluri din lumea întreagă.

Trailer Pompeii 3D


28 februarie

Non-stop
Eroii de acţiune trecuţi de prima tinereţe mai au o şansă cu Liam Neeson. Ce ne place la acest action regizat de spaniolul Jaume Collet-Serra este că nu ştii deloc în ce ape se scaldă personajul principal, Bill Marks. Este un erou? Este de fapt eroul negativ? Marks (Neeson) este un fost US Marshall care urcă la bordul unui avion, fiind ameninţat prin SMS-uri că pasagerii vor muri câte unul la fiecare 20 de minute dacă autorităţile americane nu transferă 150 de milioane de dolari într-un cont bancar. Lucrurile se complică atunci când personalul avionului află că acel cont este de fapt pe numele lui Marks. Lucrurile se complică şi mai mult dat fiind că acţiunea are loc într-o aeronavă aflată la kilometri deasupra Atlanticului.

Trailer Non-stop


Ultimul weekend al lunii vine şi cu The Bag Man/Arme, crime şi... o geantă, un nou film cu Robert De Niro în rol de gangster, dar şi cu The Book Thief, povestea unei adolescente din Al Doilea Război Mondial care compensează realitatea dominată de abuzurile naziştilor cu o minunată lume a cărţilor.

Care crezi că este cea mai interesată premieră a lunii?

Sursa: Cinemagia

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Stiri despre EMAG

Stiri despre Tehnologie

Stiri din Educatie

Stiri din Sport

Stiri despre Economie

Stiri din domeniul social

Stiri despre Simona Halep

Un produs Blogger.